Ανακυκλωση χριστουγεννιατικων δεντρων και στην ΠΑΜ-Θ

Μία πρόταση για το νέο έτος

Στην ανακύκλωση περισσότερων των 5.000 φυσικών ελάτων που φέτος στόλισαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, στοχεύει η φετινή εκστρατεία «Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πεταμένο στον ΧΥΤΑ» που «τρέχει» από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Μία δράση η οποία ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και έκτοτε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με την συμμετοχή ολοένα και περισσότερων πολιτών και επιχειρήσεων. Πρόκειται άλλωστε για μία δράση με ουσιαστικό περιεχόμενο και στόχο, ναι μεν την προστασία του περιβάλλοντος δια της ανακύκλωσης των δέντρων, όσο και την αλλαγή της κουλτούρας των τοπικών κοινωνιών.

Μάλιστα ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη ενημερώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου τους δήμους της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους ζητά να γνωστοποιήσουν στους πολίτες για τα σημεία εναπόθεσης και τους τρόπους με τους οποίους θα ανακυκλώνονται από τις 8 Ιανουαρίου τα φυσικά έλατα.

Ως είδηση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και σίγουρα ενδιαφέρουσα και ως πρακτική ακόμα καλύτερη για «αντιγραφή» γιατί όχι και από την αντίστοιχη αρχή, ήτοι την ΔΙΑΜΑΑΘ. Άλλωστε μπορεί τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να πιστεύουμε ως προϊόν ευσυνειδησίας, όλο και περισσότεροι πολίτες προμηθεύονται τεχνητά δέντρα, ωστόσο δεν υπολείπονται και όσοι επιλέγουν φυσικά.

Στο σύνολο δε της ΠΑΜ-Θ κρίνουμε ότι θα συγκεντρώνοντας «ικανοποιητικός» αριθμός φυσικών ελάτων προς ανακύκλωση.

Πρόταση λοιπόν για τους αρμοδίους για το νέο έτος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.