Ανακολουθιες

Απαρατήρητα

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μας έχει αφήσει στις πρώτες του εμφανίσεις θετική εικόνα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την κομματική τοποθέτηση του καθενός αλλά κυρίως με τα λεκτικά ατοπήματα και τις αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αναφορά του στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Είπε λοιπόν συγκεκριμένα επί του θέματος ο κ. Οικονόμου: «Ξεκαθαρίζω ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και σέβεται το διεθνές δίκαιο. Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν δεν γίνονται εύτακτα και οργανωμένα οι μετακινήσεις, καταλήγουν σε ανθρωπιστικές τραγωδίες. Δεν θα χειριστούμε με αφέλεια την κατάσταση. Έχουμε σχέδιο και εργαλεία να το χειριστούμε, σε συνεργασία με ΕΕ».

Δεν λέμε μπορεί να ακούγεται ωραίο και συνεπές ως προς το αφήγημα της ΝΔ επί του θέματος. Όμως συγχέει έννοιες, πρακτικές και πράγματα που ενδεχομένως να μην συμβιβάζονται μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα είναι η δυνατότητα και η προστασία που απολαμβάνει κάποιος που αιτείται άσυλο, με την σημασία που αποδίδει στην έννοια εθνικό συμφέρον η κυβερνώσα παράταξη.

Όσο για την επιθετική «ρητορική» απέναντι στους ανεμβολίαστους, με την οποία επέλεξε να συνδέσει τις πρώτες του μέρες στο νέο του κυβερνητικό πόστο, θα λέγαμε πως μάλλον δεν συνάδει με τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει. Αφήστε που μιας τέτοια τακτική μάλλον στα αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που επιδιώκει, οδηγεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.