Ανακηρυξη του Καθηγητη Μανολη Βαρβουνη σε Επιτιμο Δημοτη του Δημου Δυτικης Σαμου

Ιδιαίτερη τιμή για τη δημοκριτειακή ακαδημαϊκή κοινότητα, επειδή τιμάται για το έργο και την προσφορά του ένα από τα παλαιότερα και πλέον καταξιωμένα μέλη της

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Τελετών του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι, έγινε η τελετή ανακήρυξης του Καθηγητή Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε Επίτιμο Δημότη. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Νοέμβριο του 2022.

Έτσι, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, του οποίου είναι δημότης, το καλοκαίρι του 2022, η παρούσα διάκριση έρχεται να ολοκληρώσει, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, τον κύκλο των πολιτικών και δημόσιων τιμών με τις οποίες η ιδιαίτερη πατρίδα του έχει κοσμήσει τον κ. Βαρβούνη, ενώ για την δημοκριτειακή ακαδημαϊκή κοινότητα αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, επειδή τιμάται για το έργο και την προσφορά του ένα από τα παλαιότερα και πλέον καταξιωμένα μέλη της.

Η τελετή ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Αλ. Λυμπέρη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και του Πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή κ. Φώτη Μάρη. Ακολούθησε η απόδοση δύο χαρακτηριστικών μελοποιημένων ποιημάτων του ποιητή και αγωνιστή του 1821 Γεωργίου Κλεάνθη, ο οποίος καταγόταν από το Καρλόβασι, και του οποίου το έργο έχει δημοσιεύσει και αναδείξει ο τιμώμενος Καθηγητής.

Στη συνέχεια στο έργο και την προσφορά του κ. Βαρβούνη αναφέρθηκε εκτενώς ο δημοσιογράφος κ. Μάνος Στεφανάκης, διευθυντής της αιωνόβιας τοπικής εφημερίδας «Σαμιακόν Βήμα», και ακολούθησε η ανάγνωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρό του, καθώς και η ανάγνωση του σχετικού διπλώματος και της πλακέτας, που στη συνέχεια επιδόθηκαν στον τιμώμενο από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του τιμωμένου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο του και την πνευματική οφειλή του στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, όπου ξεκίνησε και συνεχίζει την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του.

Θερμά συγχαρητήρια στον Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη, με πολλές ευχές για αίσια συνέχιση της πανελληνίως και διεθνώς αναγνωρισμένης προσφοράς του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.