Αναφανδον στηριξη σε Μετιο και Τσαλικιδη απο τον Οντερ Μουμιν

Την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια του νέου Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου αλλά και του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη εξέφρασε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οντέρ Μουμίν, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.
 
Ο κ. Μουμίν ξεκίνησε μιλώντας για την ανάγκη να μην ξεχνάμε τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, έναν εξαιρετικό άνθρωπο που απέδειξε κατά τη θητεία του τόσο ως Νομάρχης Ξάνθης όσο και ως Περιφερειάρχης πως ό,τι έκανε το έκανε με πίστη και με αγάπη.

«Ως συνεργάτης του τον έζησα από κοντά και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είχε όραμα, και είχε εκείνη την ικανότητα να κάνει πράξη το όραμά του, να μην μένει στα λόγια» σημείωσε, τονίζοντας πως έτσι θα τον θυμούνται και θα κρατούν τα θετικά στοιχεία του οι νεότεροι.
 
Τον Γ.Παυλίδη διαδέχτηκε ένας Ροδοπίτης, ο Χρήστος Μέτιος, ένας «δικός μας άνθρωπος» όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Μουμίν, σημειώνοντας πως δείχνει διάθεση να προσφέρει στην Περιφέρεια, ενώ στην πρόσφατη κακοκαιρία είχε μια καλή παρουσία, συντονίζοντας τις προσπάθειες της Περιφέρειας σε όλο το μήκος και το πλάτος της, ενώ μετά τους πρώτους μήνες θα αρχίσει να φαίνεται περισσότερο η παρουσία του γενικότερα.
 
Τον κ. Μέτιο διαδέχτηκε ο κ.Τσαλικίδης, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μουμίν έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή, ιδιαίτερα με την τελευταία κακοκαιρία.
 
«Εγώ στήριξα ανοιχτά τον Νίκο, πάνω από όλα είναι φίλος μου, πάνω από όλα αυτό κρατώ, γιατί ζήσαμε και άσχημες στιγμές κατά την ασθένεια του Γιώργου Παυλίδη» σημείωσε, επισημαίνοντας πως κατά την ασθένεια του Περιφερειάρχη, παρατήρησαν συμπεριφορές που είναι καταδικαστέες και απογοήτευσαν τόσο τον ίδιο προσωπικά και ορισμένους συναδέρφους, που δεν σεβάστηκαν ορισμένες δύσκολες στιγμές του Γιώργου Παυλίδη.
 
«Εμείς δεν υιοθετούμε αυτές τις σκέψεις, δεν πρέπει να είναι έτσι η ζωή, δεν πρέπει να είναι έτσι η πολιτική, υπάρχουν κάποια όρια, υπάρχουν ορισμένες ανθρώπινες στιγμές που πρέπει να τις σεβαστούμε, αλλά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία και όσοι σκέφτονται με αυτό τον τρόπο μειοψήφησαν» τόνισε, αναφέροντας πως οι πολίτες «μας εξέλεξαν για να προσφέρουμε έργο και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους, και όχι για να μαλώνουμε μεταξύ μας».
 
Πάντως έπλεξε το εγκώμιο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, με τον οποίο έχουν κοινή πορεία, έχοντας περάσει και οι δύο από τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την άποψη πως θα τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του. «Νομίζω ότι θα τα καταφέρει, έχει τόλμη και αρετές, εγώ πιστεύω στον Νίκο, αρκεί και ο ίδιος να πιστέψει στον εαυτό του και να μην απογοητεύσει ούτε εμάς ούτε τους συμπολίτες μας που τον εμπιστεύτηκαν… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.