Αν οι ανακοινωσεις ηταν ευχες, θα ειχαμε γεμισει γεφυρες

Απαρατήρητα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα, στην  περιοχή του παλιού Νοσοκομείου, με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να επιτίθεται στην πρώην Δήμαρχο κ. Τσανάκα, μετά από δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, θεωρώντας πως παραδέχεται ότι δεν δέχτηκε κυβερνητική βοήθεια για άμεση επισκευή και επαναλειτουργία της με κρατικά κονδύλια για να μην το… πιστωθεί πολιτικά η τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ίδια και ζητώντας από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο να πει για ποιον λόγο δεν δέχτηκε την βοήθεια της κυβέρνησης.

Η κ. Τσανάκα δεν άργησε να απαντήσει, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία είχε ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν εκείνοι τις πρωτοβουλίες που θα επιλύσουν το πρόβλημα, προκρίνοντας εκείνοι τη λύση που κρίνουν ως τη δέουσα, ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, σημειώνει πως «θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμα την πόλη οι προεκλογικές δηλώσεις όλων των αυτόφωτων σωτήρων που είχαν τον τρόπο να ξαναφτιάξουν τη γέφυρα σε 100 μέρες»

Έχοντας και εμείς μια εμπειρία από πεσμένες γέφυρες, με την γέφυρα του Κομψάτου να περιμένει και αυτή την επισκευή της, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή η ανταλλαγή κατηγοριών, μας είναι πολύ γνώριμη, και ταυτόχρονα κάπως μελαγχολική.

Γιατί από την ομολογουμένως φτωχή εμπειρία μας, με τις ανακοινώσεις, μπορεί να υπάρχει μια προσωρινή ανακούφιση από την πλευρά αυτού που την εκδίδει, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμιά ανακοίνωση να προκαλεί τα μπάζα να απομακρυνθούν από μόνα τους, ή να κατασκευάζει νέους δοκούς για να στηριχθεί η γέφυρα.

Άλλωστε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει πολύ από την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για κομματικές καθυστερήσεις στην επισκευή της γέφυρας, μετά την απόρριψη της σύμβασης που είχε υπογράψει η Περιφέρεια με το ΤΕΕ Θράκης για την μελέτη, μια ανακοίνωση που επίσης δεν επισκεύασε την γέφυρα.

Το μόνο που απομένει τώρα, μετά τον χαρτοπόλεμο και τις καταγγελίες (από το ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να υπάρξουν ποινικές ευθύνες) είναι να βγει η ΔΕΕΠ Καβάλας της ΝΔ και να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να καθυστερήσει την επισκευή της γέφυρας για να μην την πιστωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.