Αμεσα προβλεψη για ελευθερη διελευση των αναπηρικων αυτοκινητων απο τα διοδια ζητουν τα σωματεια ΑΜΕΑ της ΑΜΘ

Ανακοίνωση με την οποία ζητούν να ψηφιστεί άμεσα διάταξη νόμου με την οποία να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, η οποία να ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, και όχι το 2018, όπως υποσχέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός, ζητούν με ανακοίνωση τους το Σωματείο ΑΜΕΑ Ροδόπης και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ ΑΜΘ.
 
Αφορμή ήταν η αναφορά του Υπουργού κ. Σπίρτζη στην εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018 , καθώς και την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όμως οι ίδιοι, θεωρούν πως η αναμονή μέχρι το 2018 δεν είναι αρκετή, για αυτό και ζητούν άμεσα λύση.
 
Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε πως έχουν δίκιο να απαιτούν άμεσα την απαλλαγή, όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους, οι οποίοι φυσικά είναι απολύτως βάσιμοι, αλλά και για πρακτικούς.
 
Και αυτό γιατί για αναλογικά διόδια ακούμε εδώ και 7 χρόνια, αλλά αναλογικά διόδια δεν βλέπουμε. Έτσι ας τους κάνουν την απαλλαγή τώρα, και όταν και αν γίνουν τα αναλογικά διόδια, βλέπουμε… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.