Αλλος για τα Κοινοχρηστα ποδηλατα

Στην προμήθεια και εγκατάσταση 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μέσα στην πόλη της Δράμας, μαζί με τις βάσεις φόρτισης και φύλαξης, προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι της τάξης των 310.000 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα η χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων να είναι δωρεάν τα πέντε πρώτα χρόνια.

Πάντα βλέπουμε με ενδιαφέρον ειδήσεις σαν και αυτές, μιας και η λειτουργία των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Κομοτηνή, θα πρέπει να ομολογήσουμε, δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες, αποσπασματικές δυστυχώς τις περισσότερες φορές, της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Κάθε μερικά χρόνια γίνεται μια επανεκκίνηση, που τελικά όμως είτε πέφτει στο κενό, είτε ξεφουσκώνει γρήγορα, με τα ποδήλατα να αποτελούν μονάχα θέμα εντός των Δημοτικών συμβουλίων, και την υπόλοιπη πόλη (και τους όποιους τουρίστες) παγερά αδιάφορους.

Με τον θεσμό να μην φαίνεται να έχει στεριώσει πουθενά στην περιφέρειά μας, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Δράμα, αλλά και η Αλεξανδρούπολη, που πρόσφατα μπήκε στον συγκεκριμένο «χορό». Ίσως κάποια από τις ιδέες να μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ, γιατί προς το παρόν, πάσχουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.