Αλλο ενα μετρο στηριξης του δημοσιου πανεπιστημιου

Σύμφωνα με την υπουργό Σ. Ζαχαράκη

Με την παραμονή της αρμόδιας Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη στην Κομοτηνή για την επίσημη έναρξη των δράσεων για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας συνέπεσε η προαναγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα του συνεδρίου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης κατά 500 ευρώ.

Λογικό και επόμενο η ίδια να ερωτηθεί σχετικά εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και χαρακτηρίζοντας την αύξηση αυτή ως ένα ακόμα «μέτρο ενίσχυσης» των περιφερειακών πανεπιστημίων.

Η ίδια εξήγησε πως ο συνολικός προϋπολογισμός ετησίως θα αγγίζει πλέον τα 92 εκατ. ευρώ με το φοιτητικό επίδομα να αυξάνεται στα 2000 ευρώ για όσους μένουν μόνοι τους και στα 2500 ευρώ για όσους συγκατοικούν, μια αύξηση που αφορά μόνο στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε για ένα μέτρο με «έμφαση στα περιφερειακά πανεπιστήμια, την ανάσα της ελληνικής περιφέρειας αλλά και μία πολύ σημαντική απόφαση του Πρωθυπουργού να εστιάσει τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ερωτηθείσα σχετικά έκανε λόγο για ένα ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων υπογραμμίζοντας την αύξηση της χρηματοδότησης, των προσλήψεων κ.ο.κ. δηλώνοντας υπέρμαχος του ελληνικού πανεπιστημίου το οποίο όμως χρήζει όπως τόνισε βελτίωσης.

Κλείνοντας τις δηλώσεις της υπογράμμισε πως η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος αποτελεί «ένα επιπλέον κίνητρο, πέραν της υψηλής βαθμολογίας, για να έρθεις εδώ και να σπουδάσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.