Αλλη μια διακριση για το Μειονοτικο Γυμνασιο-Λυκειο Κομοτηνης

Απέσπασε εύφημη μνεία στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Γρ. Πεντζίκης»

Μια ακόμα διάκριση για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής! Μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» που διοργανώθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και κατάφεραν να διακριθούν.

Συγκεκριμένα το σχολείο συμμετείχε με εφτά έργα μαθητών, αποσπώντας «εύφημη μνεία» από την κριτική επιτροπή, για το σύνολο της παρουσίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1100 μαθητές και μαθήτριες, από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με την κ. Χατζή, φιλόλογο στο σχολείο να καταθέτει την υπερηφάνεια της που οι μαθητές ενός σχολείου μειονοτικού, με μαθητές που δεν γνωρίζουν καλά τα ελληνικά, έγραψαν ποιήματα, πεζά, διηγήματα, κείμενα και διακρίθηκαν».

Μάλιστα τη διάρκιση αναγνώρισε και τη Αντιπεριφέρεια Ροδόπης βραβεύοντας στη λήξη του 6ου Παιδικού Φεστιβάλ, τους μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής που συμμετείχαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.