Αλλαζει οψη το Αλσος της Αγιας Παρασκευης

Απαρατήρητα

Άρχισε να παίρνει σχήμα η νέα παιδική χαρά στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, και όχι μόνο, καθώς όπως αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «ΠτΘ» χθες, Δευτέρα, 9 Μαρτίου, συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες κοπής κλαδιών και δέντρων, καθώς και λοιπών «καθαρισμών» του περιβάλλοντα χώρου.


 
Την ίδια ώρα όπως μαρτυρούν επίσης οι φωτογραφίες, έχει ήδη ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου που θα «φιλοξενήσει» την ανανεωμένη παιδική χαρά του Άλσους, με τη δημιουργία περιοχών παιχνιδιού, ζώνες πρασίνου, ειδικούς διαδρόμους αλλά και νέα παιχνίδια, κάποιες από τις βάσεις των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω παιδική χαρά αποτελεί μία εκ των συνολικά 22 υφιστάμενων παιδικών χαρών που «ξηλώθηκαν» καθώς κρίθηκε απαραίτητη η αισθητική και λειτουργική τους αναβάθμιση, με τον Δήμο να διαθέτει κονδύλι της τάξεως του 1 εκ. ευρώ.
 

Η εν λόγω παιδική χαρά λόγω και του σημείου, ήτοι του κύριου «πράσινου» πνεύμονα της πόλης μας αποτελεί κεντρικό σημείο «συνάντησης» οικογενειών με μικρά παιδιά ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, δίχως ωστόσο να είναι ακόμα σε θέση να κάνουν χρήση των νέων εγκαταστάσεων.
 
Δεδομένης της έως τώρα πορείας του έργου ωστόσο, φαίνεται πως η «παράδοση» της ανανεωμένης παιδικής χαράς και των λοιπών χώρων αναψυχής και συνάντησης παιδιών δεν θα αργήσουν. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.