Αλαλουμ

Απαρατήρητα

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς έχουμε σχηματίσει την εντύπωση πως αυτή η περιβόητη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, κάθε άλλο παρά συντεταγμένη είναι. Οι ημερομηνίες και τα σενάρια επιστροφής δίνουν και παίρνουν. Κάθε μέρα και μια νέα δραστηριότητα φημολογείται πως θα ανοίξει. Κάθε μέρα και μια νέα παράμετρος ανακοινώνεται από την κυβέρνηση.

Ό, τι μας έχει αποδείξει όμως για ακόμη μια φορά η «περιπέτεια» του Covid είναι πως τα οριζόντια μέτρα είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμα από ό,τι η εφαρμογή εξειδικευμένων μέτρων. Γι’ αυτό και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι υπόθεση δυσκολότερη από την εφαρμογή ενός lockdown.

Και αναρωτιόμαστε άραγε πόσο «επιστημονικά» ανεπηρέαστη μπορεί να είναι η γνωμοδότηση μιας επιτροπής σε ένα περιρρέον κλίμα επιστροφής στην «ελευθερία». Γιατί και οι επιστήμονες που συναποτελούν την επιτροπή μέρος μιας κοινωνίας είναι και σίγουρα αφουγκράζονται τις αγωνίες της.

Όπως και να ‘χει το «αλαλούμ» θα συνεχίσει. Για πόσο δεν ξέρουμε. Ίσως όσο και ο καλός καιρός που σε τούτο τον τόπο φαίνεται πως αποτελεί πηγή επαναδραστηριοποίησης. Το έγραψε και ο ποιητής άλλωστε, για άλλο λόγο και άλλη αιτία, αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.