Ακομα ενας χρονος καθυστερησης για το Τμημα Εργοθεραπειας;

Το ζήτημα των τμημάτων δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και πολιτικό

Προχωρά, μετά από μεγάλο κόπο και προσπάθεια, και περισσότερες στροφές, σταματήματα, ξεκινήματα και αδιέξοδα από ένα λαβύρινθο, η διαδικασία για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, που αναμένεται να περάσει από την Βουλή.

Βέβαια όλη αυτή η διαδικασία, και η καθυστέρηση, είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι προθεσμίες, με αποτέλεσμα το Τμήμα να δέχεται τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Μετά από τέσσερα χρόνια πήγαινε-έλα, θα πει κάποιος, ας μην γκρινιάζουμε για τον ένα χρόνο παραπάνω, όμως αυτή η καθυστέρηση, πολύ φοβόμαστε πως θα πάει πίσω και την ίδρυση του τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, ένα Τμήμα το οποίο δεν έχει τα ζητήματα του Τμήματος Ψυχολογίας (ξέρουμε πού θα στεγαστεί, και πώς θα λειτουργήσει) και θα μπορούσε να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, αν δεν «προηγούνταν» αυτό στο Διδυμότειχο.

Και ενώ δεν θέλουμε να είμαστε το φάντασμα του Μπάνκουο στη γιορτή, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως ακόμα απομένουν πολλά να γίνουν τόσο για να εγκατασταθεί το τμήμα στο Διδυμότειχο, όσο και να προχωρήσει η ίδρυση άλλων τμημάτων στην περιοχή μας.

Γιατί, καλώς ή κακώς, το ζήτημα των τμημάτων δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και πολιτικό, και με τις αλλαγές που μοιραία θα υπάρξουν στις επερχόμενες εκλογές, τίποτα δεν εγγυάται πως ο σχεδιασμός θα ανατραπεί ξανά.

Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πικρή εμπειρία μας έχει δείξει πως η καθυστέρηση, σίγουρα δεν είναι προς όφελος της ποιότητας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.