Ακομα ενα νομοσχεδιο για τα ανακυκλωσιμα, επειδη, γιατι οχι;

Απαρατήρητα

«Φρέσκο» νομοσχέδιο (τα άλλα φαίνεται μπαγιάτεψαν) για την ανακύκλωση, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαρτίου, φέρεται να έχει έτοιμο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ.
 
Βέβαια το γεγονός ότι όλοι οι προηγούμενοι νόμοι, είτε για την ανακύκλωση, είτε για τα σκουπίδια, κατέληξαν να αποτελούν κενό γράμμα, με αποτέλεσμα οι ποινές από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πέφτουν η μία μετά την άλλη, φαίνεται να μην συγκινεί ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου.
 
Το γεγονός ότι περίπου 4 με 5 χρόνια από την ψήφιση του προηγούμενου νόμου, που δημιουργούσε «κανάλια» απορριμμάτων με διαφορετικούς κάδους για το καθένα, και ουσιαστικά δεν λειτουργεί, παρά μόνο αποσπασματικά δεν φαίνεται να συγκινεί κανένα.
 
Άλλωστε και στην Κομοτηνή βλέπουμε πως εκτός από μερικούς κάδους για χαρτιά, και κάποιους καινούριους για γυαλιά, και αυτούς σε συγκεκριμένα σημεία, τα κανάλια απορριμμάτων μάλλον έχουν στερέψει.
 
Ή θα ξεχάσουμε τους περίφημους καφέ κάδους για τα οργανικά υπολείμματα, που θα τοποθετούνταν και στην πόλη μας, οι οποίοι όμως επίσης είναι είδος υπό εξαφάνιση, αν εμφανίστηκαν και ποτέ.
 
Τώρα λοιπόν  με το «φρέσκο» νομοσχέδιο, μάλλον θα φρεσκαριστεί και η πολιτική που ακολουθείται, οπότε θα έχουμε νέες καθυστερήσεις, αλλαγές και προσαρμογές.
 
Η αλήθεια είναι πως η κυριότερη αλλαγή στο θέμα των απορριμμάτων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι αυτή στα τέλη, και αυτή πάντα πηγαίνει προς τα πάνω. Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα πως θα τα επηρεάσει ο νέος νόμος;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.