Αιτημα και δυσαρεσκεια για τη (μη) εκλογη γυναικων στην Δημοτικη Επιτροπη Κομοτηνης

Την απουσία γυναικείας υποψηφιότητας από την πλειοψηφία έθιξε η Κλ. Στογιαννίδου

Δεν ξεκίνησε ανέφελα η νέα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, μιας και η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, του νέου οργάνου του Δήμου που αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ξεκίνησε με μια ένσταση από την πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου, και νυν Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Και αυτό γιατί στα δέκα μέλη (5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά) που πρότεινε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Στογιαννίδου, η οποία ζήτησε από τον Δήμαρχο να αναθεωρήσει τον αρχικό του σχεδιασμό, και να συμπεριλάβει τουλάχιστον μια γυναίκα από την διοικούσα παράταξη σε αυτή.

Ο κ. Γκαράνης δεν θέλησε να ανατρέψει τον σχεδιασμό για αυτή την περίοδο, παρόλο που υποσχέθηκε πως την επόμενη φορά, όταν λήξει η περίοδος της θητείας αυτής της επιτροπής, θα συμπεριληφθεί τουλάχιστον μια γυναίκα στα μέλη που θα προταθούν.

Έτσι η ψηφοφορία έγινε με τους προταθέντες ως είχαν, και ενώ η ψήφος είναι μυστική, τα δύο λευκά που καταγράφηκαν κατά την ψηφοφορία, μπορούμε να θεωρήσουμε πως αποτελούν μια μορφή διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πάντως, να σημειωθεί πως η Δημοτική Επιτροπή δεν είναι άνευ γυναικείας εκπροσώπησης, μιας και η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε τακτικό μέλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.