Αισιοδοξια για το ελληνικο Καλοκαιρι του 2022

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού TUI Group

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που δίνει ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οργανισμός TUI Group για το φετινό Καλοκαίρι καθώς όπως ανακοίνωσε οι εκτιμήσεις του κάνουν λόγο για τουριστική δραστηριότητα που θα προσεγγίζει τα προ πανδημίας επίπεδα σε επίπεδο Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον οργανισμό οι ελληνικοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους φέτος στις προτιμήσεις των πελατών, με κάποιες ομάδες πολιτών όπως πχ. οι Γάλλοι να δίνουν “Douze Points” στους ελληνικούς προορισμούς, με πρώτη και κύρια βεβαίως την λεβεντογέννα Κρήτη.

Πέραν της αυξημένης ζήτησης η TUI Group επεσήμανε επίσης μεταξύ άλλων πως παρατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αύξηση στη μέση τιμή, της τάξης του 22%, αυξήσεις που αποδίδει σε ακριβότερες επιλογές των πελατών της, όπως για καλύτερα δωμάτια και περισσότερες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι όλα αυτά έρχονται μία ημέρα μετά και το πρωτοσέλιδο του ΠτΘ που αφορούσε στην πρόσφατη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ σύμφωνα με την οποία η τουριστική κίνηση στην ΠΑΜ-Θ για το 2020 μειώθηκε κατά 82% με το Ινστιτούτου να επισημαίνει τόσο την ανησυχητική η διαχρονικά χαμηλή μέση δαπάνη ανά επίσκεψη, που κρατά πίσω τον τουρισμό στην Περιφέρεια, όσο και το γεγονός ότι πρόκειται για μη ανεπτυγμένο τουριστικό προορισμό, αλλά διαθέτει τις δυνατότητες.

Αν κρίνουμε πάντως από το ενδιαφέρον του τελευταίου διαστήματος και την κινητικότητα που φαίνεται να υπάρχει σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον αρμοδίων προσώπων, οι προβλέψεις του TUI θα έπρεπε να «ακουμπήσουν» έστω και λίγο και την περιοχή μας. Το ενδιαφέρον υπάρχει, μένει να δούμε τι θα πράξουμε εμείς, και δη οι αρμόδιοι, για να διασφαλίσουν ένα τουλάχιστον κομμάτι του «κύματος» αυτού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.