Αγωνας «δρομου» και επιβιωσης για τον κλαδο της εστιασης

Απαρατήρητα

Κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα καιρό έδωσε η κυβέρνηση στους επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης ως διάστημα προετοιμασίας για την μετά δίμηνης αναστολής, επαναλειτουργία τους.
 
Και ενώ η επαναλειτουργία των καταστημάτων του κλάδου θα γίνει τελικά μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και δίχως, ακόμα – αναμένονται σήμερα ή εντός της τρέχουσας εβδομάδας δια στόματος του πρωθυπουργού–  ανακοινώσεις ως προς τα πολυαναμενόμενα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του κλάδου, οι επαγγελματίες, τουλάχιστον της Κομοτηνής, έχουν ξεκινήσει τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους.


 
Πυρετώδεις στην κυριολεξία καθώς μετά ένα δίμηνο όχι απλά καλούνται να βγάλουν τα λουκέτα από τις πόρτες των καταστημάτων τους και να «ξεσκονίσουν» τον χώρο, αλλά διότι καλούνται να ανοίξουν με συγκεκριμένα μέτρα και σταθμά και στον εξωτερικό, εφόσον υπάρχει, χώρο τους. Υπαίθριους ή ημιυπαίθριους… με ό,τι επιπλέον εργασία, κόπο και κόστος αυτό συνυφαίνεται, καθότι η πανδημία μάς βρήκε χειμώνα και μας άφησε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και θερμοκρασίες.
 
Επιπλέον βάρη, οικονομικά, για έναν από τους πολλούς βέβαια κλάδους της οικονομίας, η βιωσιμότητα του οποίου, όπως κατέθεσε και στην πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, θα κριθεί από Σεπτέμβρη! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.