Αγκαλιασε τα παλια σηματα, αλλα και τους παλιους ΠΑΣΟΚους ο Λοβερδος στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είχε την τιμητική του κατά την επίσκεψη του υποψήφιου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Λοβέρδου στην Κομοτηνή, μιας και εμφανίστηκαν ακόμα και σημαίες του ΠΑΣΟΚ κατά την είσοδό του στο Εργατικό κέντρο, αλλά και μέσα στο χώρο, μαζί με τα συνθήματα Αλλαγή είναι η Αλήθεια και για πάντα ΠΑΣΟΚ.

Μαζί όμως με το παλιό ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και ο παλιοί ΠΑΣΟΚοι, από τον Αχμέτ Χατζηοσμάν (που η αλήθεια ήταν και στον ΓΑΠ) όσο και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζηλούδης, και άλλοι, λιγότερο και περισσότερο γνωστοί, «παλιοί» του κόμματος.

Με τις επισκέψεις των φερέλπιδων πολιτικών αρχηγών του Κινήματος να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, (εκτός και αν μας κάνει μια ξαφνική επίσκεψη ο κ. Γερουλάνος στις μέρες που απομένουν) μπορούμε να πούμε πως, για τους μόνους για τους οποίους ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί, ήταν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Λοβέρδος.

Εντελώς διαφορετικοί μηχανισμοί, είναι η αλήθεια, αλλά έφεραν κόσμο για τις ομιλίες και των δύο υποψηφίων προέδρων, που εκφράζουν, είναι η αλήθεια, εντελώς διαφορετικές πλευρές του κόμματος.

Με δεδομένη την διαφαινόμενη στήριξη από πλευράς μειονότητας στο πρόσωπο το ΓΑΠ βέβαια, τα κουκιά στην περιοχή μας είναι μετρημένα, και το πως θα κινηθεί η κάθε υποψηφιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο, θα είναι αρκετά διαφορετική.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το debate των αρχηγών (πλην ΓΑΠ) δεν έχει πραγματοποιηθεί, αλλά μάλλον δύσκολα θα αλλάξει την κατεύθυνση των πραγμάτων. Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι αρχηγοί, όπως φαίνεται, επενδύουν στην νοσταλγία των συμβόλων και του ονόματος, ξεχνώντας ίσως πως για πολλές κοινωνικές ομάδες, παραμένει τοξικό, ακόμα και 11 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο.

Και την τοξικότητα αυτή την είδαμε, πιο έντονα στον κ. Παπανδρέου, αλλά και σε μικρότερο βαθμό σε όλους τους υποψηφίους. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις εσωκομματικές εκλογές, ούτε αν θα καταφέρει ο νέος πρόεδρος να «αναστήσει» την κεντροαριστερά. Αυτό που ξέρουμε είναι πως υπάρχει ένας κενό στο χώρο αυτό, και ως γνωστόν, η φύση απεχθάνεται το κενό. Αν αποτύχει ο επόμενος πρόεδρος, μπορεί κάτι άλλο να έρθει να το καλύψει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.