Αγαπης «δωρα» και ευχες

Είναι συγκινητικό πώς ο μητροπολίτης μας, ο κ. Παντελεήμων και είναι όλη μέρα στις εκκλησιές, λόγω των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, το πρόγραμμα των οποίων είναι ιδιαίτερα πυκνό, εντούτοις είναι ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής αυτός που πάλι πρώτος εφέτος μας απέστειλε τις ευχές του, που συνόδευσε καλάθι με κόκκινα αυγά, και για πρώτη φορά χειροποίητη λαμπάδα.

Πολλαπλή χαρά, και παραμυθητική, για όσες εκ των εργαζομένων γυναικών δεν προλαβαίνουν να βάψουν τ’ αυγά τους την κόκκινη Πέμπτη, αφού κόκκινα αυγά θα μπουν τον σωστό καιρό στο σπίτι, και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά για την πατρική αγάπη, την οποία μας περιβάλλει, ο σεβαστός μας μητροπολίτης.


Η χαρά είναι πολλαπλή όμως και για τους ακόλουθους λόγους:
Για την αναστάσιμη ευχετήρια κάρτα, την οποία εξέδωσε η Μητρόπολη και απεικονίζει φορητή εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού, του 18ου αι.  Η εικόνα φιλοξενείται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μαρωνείας και Κομοτηνής, και απεικονίζει την Ανάσταση του Κυρίου κατά το έθος της βυζαντινής αγιογραφίας, ήτοι τον Χρυσοφορεμένο Ιησού να ανυψώνει το γένος των βροτών, κρατώντας από το ένα χέρι τον Αδάμ και από το άλλο την Εύα. Δεξιά κι αριστερά του μορφές Αποστόλων και προφητών και στην κορυφή της εικόνας άγγελοι και σταυρός.

Ακολουθεί το κείμενο της ευχής του Σεβασμιωτάτου:

«Αγαπητοί μου,
Κάθε Σταυρός στους ώμους μας αποτελεί πρόκληση αντοχής του ψυχικού και σωματικού άλγους, στα οποία και η θεανθρώπινη φύση του Σωτήρος Χριστού μετέσχε.
Είθε η θερμουργός προσευχή Σας να ενισχύει ως άλλος πολύτιμος Κυρηναίος μία κοπιώδη διαδρομή, το τελικό άκρο της οποίας καταφωτίζεται πάντοτε από το ανέσπερο Φως της Χριστού Αναστάσεως.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Μετ’ ευχών και τιμής
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων»    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.