Αυξημενοι οι θανατοι στις παραλιες της ΠΑΜ-Θ

Κάθε χρόνο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που πνίγονται στις ελληνικές παραλίες. Αυτό φαίνεται πως ισχύει και ειδικότερα στις παραλίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιατροδικαστή Θράκης, κ. Νικόλαου Κιφνίδη, στην ΕΡΑ Κομοτηνής και στη δημοσιογράφο Αμαλία Γαρυφαλλίδου, το περσινό καλοκαίρι 32 περιστατικά πνιγμών σε όλη την Περιφέρεια, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος καλοκαιριού κι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο της περιόδου, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, είτε από πνιγμό εντός ύδατος είτε από καρδιακά προβλήματα εκτός ύδατος, 34 συμπολίτες μας.
 
Αναφερόμενος στα περιστατικά αυτά, ο κ. Κιφνίδης τόνισε ότι «οι Έλληνες δεν κάνουν τσεκ απ το καλοκαίρι πριν πάνε στην θάλασσα, ειδικά οι ηλικιωμένοι, και παραβαίνουν τις εντολές των γιατρών που λένε «όχι αμέσως μετά το φαγητό στην θάλασσα». Επίσης ο κ. Κιφνίδης συμβουλεύει να μπαίνουμε στην θάλασσα σιγά-σιγά, για να συνηθίζει το σώμα μας την αλλαγή θερμοκρασίας, και ποτέ με γεμάτο στομάχι, ενώ επισήμανε ότι μια επίσκεψη στον καρδιολόγο μετά τα 50 προλαμβάνει καρδιακά επεισόδια.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά πνιγμών τα περισσότερα σημειώνονται στην περιοχή της Καβάλας και τα λιγότερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.