Αυτονοητα αιτηματα

Το αυτονόητο, δηλαδή τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις που αφορούν τα ζητήματα της λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του μετά τις πληροφορίες που θέλουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων να βρίσκονται στα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης.
 
Συγκεκριμένα ο ΠΦΣ ζητά επιμήκυνση του χρόνου διαπραγμάτευσης των αλλαγών που αφορούν στην αγορά του φαρμάκου και άμεση εξόφληση των οφειλομένων ποσών πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αλλά και τα υπόλοιπα των οφειλομένων από το 2011, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, καθώς εκτιμούν ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων που αιτούνται οι θεσμοί θα επηρεάσει άμεσα την αδειοδότησή τους.
 
Λογική απαίτηση, η εκπροσώπησή τους στο τραπέζι των συζητήσεων, για ένα κλάδο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας σε σχέση με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί σε αυτόν και δυστυχώς τον έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα. Ν.Β.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.