Αυτην την Κυριακη η Θρακη στο «Αλατι της Γης»

Η αποστολή του Συλλόγου Θρακών στην εκπομπή της ΕΡΤ3

Ήγγικεν η ώρα για τους απανταχού Θρακιώτες την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί να συντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στο κανάλι της ΕΡΤ3 για να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό Θρακιώτικο γλέντι που θα λάβει χώρα στην εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» με κύριο οικοδεσπότη τον παρουσιαστή της εκπομπής Λάμπρο Λιάβα.

Ο λόγος για το επεισόδιο που γυρίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα για τις ανάγκες του οποίου πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής ταξίδεψε ως εκεί ώστε να γίνει κοινωνός των θρακιώτικων εθίμων και παραδόσεων, της χορευτικής παράδοσης, της μουσικής και της γαστρονομίας.

Όπως αναφέρεται και στο promo της εκπομπής κύριοι καλεσμένοι της εκπομπής είναι η τραγουδίστρια Λίτσα Ουλιανούδη από τους Ασβεστάδες και ο λαϊκός βιολάτορας και τραγουδιστής Νίκος Ζαπάρτας από το Ελληνοχώρι, ενώ μαζί τους είναι και ο θρακιώτης δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Βαγγέλης Παπαναστασίου.

Με την συμμετοχή και του αντιπροέδρου και χοροδιδασκάλου του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής Γιάννη Τζερνικούδη μας ξεναγούν στην πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση της Θράκης και τις ιδιαίτερες τοπικές παραλλαγές τους, ενώ μιλούν για τα γλέντια, τα πανηγύρια, τα έθιμα, τις τελετουργίες, την γαστρονομία και φυσικά την μουσική παράδοση της περιοχή μας.

Τον χορό «σέρνουν» μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής αλλά και του Θρακιώτικου Συλλόγου Ασβεστάδων.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί συντονιζόμαστε στην ΕΡΤ3.

Δείτε το promo video εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.