Αυτη η ατιμη η αναγκη για το πενταευρο στα νοσοκομεια

Την παραδοχή ότι ίσως και να βοηθούσε η επαναφορά του πεντάευρου στα Νοσοκομεία έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
 
Παρόλο που η παραδοχή, και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε, απέχει πολύ από την κίνηση για επαναφορά του πεντάευρου, μιας και οι λόγοι για τους οποίους αυτό καταργήθηκε ήταν καθαρά πολιτικοί και σε αυτούς ουδέποτε υπεισήλθε οικονομική σκέψη όσο αφορούσε τη λειτουργία των νοσοκομείων.
 
Βέβαια τότε ήταν οι εποχές πριν από το τρίτο μνημόνιο και τις αξιολογήσεις, οπότε και το οικονομικό κομμάτι φαινόταν απλό, ενώ το κόψιμο του πεντάευρου είχε κοινωνικά θετικό πρόσημο.
 
Οπότε θα επανέλθει το πεντάευρο; Πιθανότατα όχι, εκτός και αν γίνει και αυτό για κάποιο λόγο απαίτηση των δανειστών, τώρα που έρχεται και η δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά και μόνο που έχει αρχίσει να ανακινείται το θέμα, ιδίως αυτή την εποχή που έχουν ακουστεί πολλά για ασθενείς που φέρνουν νοσοκομειακά υλικά από το σπίτι τους, μπορεί κάτι να σημαίνει. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.