Αφημενες στην τυχη τους θεωρει τις παραλιες της περιοχης το τοπικο συμβουλιο Προσκυνητων

Ζητά άμεσες παρεμβάσεις

Άμεσες παρεμβάσεις σε 5 παραλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ζητά με απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Προσκυνητών από τη δημοτική αρχή, αιτούμενο να μην εφαρμοστεί για ακόμα μια χρονιά το «κάθε χρόνο και αργότερα κάθε χρόνο και λιγότερα».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Πάνος Παρασκελίδης, που εισηγήθηκε το θέμα στο συμβούλιο, ο παραλιακός άξονας είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή και η αξιοποίηση του είναι απολύτως αναγκαία για μια θετική προοπτική αυτής της περιοχής τώρα και στο μέλλον.

Για αυτό και ζητούν να δοθούν έγκαιρα οι εντολές, και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι έτοιμες οι παραλίες το αργότερο ως τις αρχές Ιουνίου και να μην συμβούν οι περσινές παλινωδίες.

Πέρα όμως του καθαρίσματος φυκιών, χόρτων, τη δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας, την τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών, την αποκατάσταση ηλεκτρολογικών (π.χ κεντρικοί φωτισμοί) και υδραυλικών προβλημάτων (π.χ σπασμένες ντουζιέρες) προτείνει και μια σειρά παρεμβάσεων σε παραλίες.

Έτσι στην παραλία Ταχυδρομικών ζητούν την τοποθέτηση 6 ομπρελών μιας αλλαξιέρας (αποδυτήρια) καθαρισμό χαντακιού δίπλα στο ναό και ζώνη πυρασφάλειας ανατολικού ρέματος, ενώ κάνουν μνεία για έντονο και συχνό πρόβλημα με υπερβολική χλωρίωση του νερού.

Στην παραλία Αλκυώνας χρειάζεται τοποθέτηση 15 ομπρελών, 2 αλλαξιέρες, χημική τουαλέτα και διευθέτηση ρέματος «Λαμπρογιάννη».

Στην παραλία Κρυονερίου ζητούν την τοποθέτηση 25 ομπρελών, 3 αλλαξιέρες και αποκατάσταση τουαλετών, ενώ στην παραλία μπροστά στον οικισμό της ΔΕΗ χρειάζεται άμεση απομάκρυνση στο επικίνδυνο ξύλινο κιόσκι και τοποθέτηση 4 ομπρελών και μιας αλλαξιέρας.

Τέλος στην παραλία στον οικισμό  Προφήτη Ηλία θεωρούν απαραίτητη την τοποθέτηση 10 ομπρελών και μιας αλλαξιέρας.

Πέρα όλων αυτών, εκκρεμεί ο έλεγχος και η ενίσχυση του πρανούς μπροστά στην ταβέρνα «Θέα», ο καθαρισμός αλσυλίων από τα ξερά χόρτα και δέντρα, η απομάκρυνση μεταλλικών πασάλων εντός της θάλασσας αλλά και η αποκατάσταση των αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και τένις στην περιοχή Λεύκες με αντικατάσταση μπασκέτας, φιλέ, βρύσης, παγκάκια και τοποθέτηση προβολέων για βραδινό φωτισμό και δημοπράτηση σε αυτό το χώρο της αδρανούς άδειας αναψυκτήριου.

Τέλος ζητούν υπεύθυνη και ειλικρινή αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής ως προς την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου πλησίον των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων και άμεση δημοπράτηση του σύμφωνα με προηγούμενο αίτημά τους.

Τονίζεται δε από τον κ. Παρασκελίδη, πως η αντιδιαστολή της αντιμετώπισης του ακινήτου στην Καψάλα Προσκυνητών έναντι του  αυξημένου ενδιαφέροντος προς την παραλία των Πετρωτών και της fast track αξιοποίησης των Πέτρινων της Μαρώνειας είναι μια νοσηρή  εικόνα παρακμής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.