Αδυναμια Τοψιδη να σχηματισει συνδυασμο βλεπει ο Χ. Μετιος

Αρκετά υποτιμητικός ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος

Αρκετά υποτιμητικός ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, απέναντι στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΑΜΘ κ Χριστόδουλο Τοψίδη, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εκτιμώντας μάλιστα, πως δεν θα καταφέρει να σχηματίσει συνδυασμό και να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.

Πέρα όμως από την εκτίμησή του αυτή, σημείωσε πως η αντιπαράθεσή μαζί με τον κ. Τοψίδη έχει χάσει κάθε νόημα, και ότι είναι ο μόνος πλέον που δεν αντιλαμβάνεται πως έχει η κατάσταση.

Η αλήθεια είναι, πως πέρα από κάποιες εμφανίσεις στην Καβάλα, η παράταξη έχει μείνει σχετικά ήρεμη, παρόλο που όπως βλέπουμε στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, η ροή των επερωτήσεων δεν έχει σταματήσει.

Μάλιστα υποτίθεται πως μέχρι τώρα, η παράταξη θα είχε αρχίσει να προχωρά σε ανακοινώσεις υποψηφίων, όμως προς το παρόν αυτές οι ανακοινώσεις δεν προχωρούν.

Θα ήταν επισφαλές να απορρίψουμε τις εκτιμήσεις του Περιφερειάρχη, γιατί σε κάτι τέτοια η πληροφόρηση του συνήθως είναι πολύ καλή, παρόλο που για ακόμα μια φορά μπορεί να εκπλαγούμε.

Σίγουρα το κλίμα στις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στην Περιφέρεια, και αυτό μπορεί να εκπλήξει κάποιους που παρακολούθησαν τα όσα έγιναν την Παρασκευή στην ΔΕΕΠ Ροδόπης, δεν είναι τόσο τοξικό όσο ήταν το 2019, όταν και, για διάφορους λόγους, προσωπικούς και κομματικούς, άνοιξε η πόρτα για την κάθοδο του συνδυασμού Τοψίδη, και το χρίσμα Μητσοτάκη δίνει, τουλάχιστον σε αυτή την πρώιμη περίοδο, μια ώθηση στον νυν Περιφερειάρχη.

Βέβαια, επειδή η φύση απεχθάνεται το κενό, και η πολιτική ακόμα περισσότερο, τυχόν αδυναμία σχηματισμού παράταξης από τον κ. Τοψίδη, θα ανοίξει το δρόμο για άλλες, που θα μπορέσουν να απορροφήσουν και τους δυσαρεστημένους από τον Περιφερειάρχη.

Από την άλλη, αν κάποιος συνδυασμός δεν εμφανιστεί από το κέντρο, θα αφήσει πολλούς υποψήφιους «ελεύθερους» να συνταχθούν με την Περιφερειακή Σύνθεση.

Όλο και περισσότερο, φαίνεται πως οι εκλογές, ιδίως αν γίνουν νωρίς, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στον αριθμό, και την σύνθεση, των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τον θώκο της Περιφέρειας. Αν όμως επιλεχθεί η ακινησία μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της επόμενης κυβέρνησης, τότε αφήνεται ελεύθερο το πεδίο στον κ. Μέτιο, που καραδοκεί για να «τσιμπήσει» νέους υποψηφίους για την δική του παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.