Αδιαφορια για τη μειωση του ΕΦΚ στην βενζινη συναντουν οι βενζινοπωλες της Β. Ελλαδας

Υπό τον φόβο νέας ανόδου και στα καύσιμα

Παραμένει πληγή για τους βενζινοπώλες της Ροδόπης η Βουλγαρία, μιας και οι υψηλοί φόροι κατανάλωσης, μαζί με την διεθνή άνοδο των τιμών του πετρελαίου, συνεχίζουν να έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα.
 
Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται σε όλο το μήκος της Βόρειας Ελλάδας σε περιοχές που συνορεύουν με χώρες με αρκετά χαμηλότερες τιμές βενζίνης, από τα Σκόπια μέχρι και την Τουρκία, και για το οποίο έχουν επανειλημμένως ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία.
 
Παρόλες όμως τις οχλήσεις τους, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να αλλάξει κάτι, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ροδόπης κ. Χρήστος Ταπατζάς, που τόνισε πως παρόλο που έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις για να ανακοπεί η ροή, δεν καρποφόρησε καμία.
 
Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μέσω του προέδρου της κ. Γιώργου Ασμάτογλου έχει κάνει αναφορές στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Βόρεια Ελλάδα, δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση να γίνει κάτι.
 
Βέβαια το πάγιο αίτημά τους είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, κάτι το οποίο όμως δεν εισακούεται, και με την νέα άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, πολύ φοβούνται πως θα δούμε σύντομα νέα άνοδο στα καύσιμα… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.