«Αδειασμα» Οντερ Μουμιν σε Ιλχαν Αχμετ

«Άλλο πράγμα η διπλωματία, άλλο η πολιτική, άλλο η τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε σχολιάζοντας τα νέα σχόλια του βουλευτή για τον Τούρκο Πρόξενο

Τις θέσεις του για την παρεμβατικότητα του Τούρκου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου, που είχε διατυπώσει και παλιότερα, επανέλαβε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΔΕΛΤΑ TV ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, τονίζοντας πως αυτός παρεμβαίνει στις Ελληνικές εκλογές.

Σημείωσε δε πως δεν κατηγορεί όλους τους διπλωμάτες, μιας και υπάρχουν εξαιρετικοί Τούρκοι διπλωμάτες στην Τουρκία, αλλά θεωρεί πως η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκθέτει όλους τους διπλωμάτες και τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Αυτές τις θέσεις θέλησε να σχολιάσει ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, σημειώνοντας πως έχει αγαστή σχέση με τον κ.Αχμέτ, όπως και με τους άλλους βουλευτές τόσο της Ροδόπης, όσο και της Ξάνθης.

Ως θεσμικός, σημείωσε, οφείλει να σέβεται και να έχει θεσμική συνεργασία και με τον πρόξενο της Τουρκίας, αλλά και με τους προξένους των άλλων χωρών, αναφέροντας αυτούς της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Οφείλω ως Δήμαρχος να σεβαστώ τις διπλωματικές αρχές και της τουρκικής Δημοκρατίας και των άλλων χωρών», και ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του κ. Αχμέτ δεν τον εκφράζουν προσωπικά, ούτε μπαίνει στη διαδικασία να κάνει τέτοιου είδους σχόλια, γιατί «άλλο πράγμα η διπλωματία, άλλο η πολιτική, άλλο η τοπική αυτοδιοίκηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.