Αχος βαρυς ακουγεται, πολλα Περιφερειακα Καναλια πεφτουν…

Και εκεί που λέγαμε ότι το θέμα των αδειών των καναλιών, έχει, αν όχι τελειώσει, τουλάχιστον περάσει στην τελική ευθεία, άσχετα με το ποιος θα έχει απομείνει όρθιος όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, ξεκίνησε η συζήτηση για τα περιφερειακά κανάλια…
 
Φυσικά τον χορό άνοιξε, όπως μόνο αυτός ξέρει, ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα πανελλήνιας εμβέλειας, ότι το ίδιο μοντέλο δημοπρασίας, (όπως με τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια) μπορεί να εφαρμοστεί και για τα περιφερειακά κανάλια.

Βέβαια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το ΕΣΡ, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ανενεργό μιας και τα κόμματα δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν στη Βουλή, για λόγους που δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο παρόν σημείωμα, το οποίο θα τρέξει τη διαδικασία για τις άδειες.
 
Όμως επειδή το Υπουργείο έχει μια τάση να προχωρά σε δημοπρασίες ακόμα και χωρίς ΕΣΡ, η δήλωση του κ. Παππά έχει δημιουργήσει μια αναταραχή στα τοπικά κανάλια, τα οποία και με την καλύτερη των προθέσεων, τα ποσά που δόθηκαν δεν μπορούν να τα δουν στα πιο τρελά όνειρά τους.
 
Έτσι για να προλάβουν τα χειρότερα, ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις, με πρώτο το ΕΝΑ Channel στην περιοχή μας, το οποίο με ανακοίνωσή του και επιστολή του προς τους βουλευτές της Περιφέρειας εκφράζει το φόβο ότι μπορεί τα περιφερειακά κανάλια να «πουληθούν» στον «βωμό» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
 
Από κοντά και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε και στο θέμα των περιφερειακών σταθμών τονίζοντας ότι «μόνο κάποιος που ζει στην υδροκέφαλη Αθήνα δε βλέπει ότι τα περιφερειακά κανάλια παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της τοπικής κουλτούρας και του τοπικού πολιτικού πλουραλισμού και άρα μια ολόκληρη θεώρηση του τοπίου θα πρέπει να τα συμπεριλάβει.»
 
Μάλιστα για τις περιφερειακές άδειες δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύσει και για την περιφέρεια, αλλά πρέπει άλλα κριτήρια να έχουν προτεραιότητα για αυτές, με ρυθμίσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν τη λειτουργία τους, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει ένα πραγματικό ολιγοπώλιο όπου αυτοί που έχουν τα χρήματα στην Αθήνα θα μπορούν να ελέγχουν και την περιφέρεια, κάτι που θεωρεί πως δεν είναι καθόλου σωστό, διότι είναι εναντίον του πολιτικού πλουραλισμού.
 
Όπως φαίνεται λοιπόν, το νερό μπαίνει στο αυλάκι, και οι εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα, ίσως και συντομότερα από ό,τι νομίζουμε όλοι, και σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι πολιτική θα ακολουθηθεί, και αν θα είναι η ίδια για όλες τις περιφέρειες, γιατί μπορεί και σε αυτό τον τομέα να έχουμε εκπλήξεις.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.