80.000 οι επισκεπτες στην Ξανθη κατα την περιοδο της αποκριας

Έναν σύντομο απολογισμό των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων της γειτονικής Ξάνθης έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κώστας Χατζημιχαήλ.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημιχαήλ έγραψε χαρακτηριστικά: «ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για την Ξάνθη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης και βέβαια απόλυτα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της εφετινής καρναβαλικής διοργάνωσης, καθότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις “πιέσεις” τόσο στο ελληνικό περιβάλλον όσο και στην ευρύτερη διεθνή γειτονιά μας, η τελευταία κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες».
 

Στην συνέχεια έδωσε στην δημοσιότητα αριθμητικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν τα προαναφερθέντα κάνοντας λόγο για 12.000 καρναβαλιστές που συμμετείχαν σε περισσότερα από τριάντα πληρώματα,   80.000 επισκέπτες στην πόλη της Ξάνθης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 6.836 Τούρκοι επισκέπτες που εισήλθαν στη χώρα με ιδιωτικά οχήματα και λεωφορεία από τον συνοριακό σταθμό διέλευσης των Κήπων με κατεύθυνση την Ξάνθη,  104 λεωφορεία με Τούρκους επισκέπτες που εισήλθαν από  τους Κήπους και 17 από τις Καστανιές με προορισμό το καρναβάλι της Ξάνθης και εκατοντάδες ακόμα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, όπου μόνο από την Κομοτηνή, συμπληρώνουμε εμείς, ξεπέρασαν τα 100 τακτικά και έκτακτα.
 
Σημαντικότατη όμως και η τελευταία επισήμανση του κ. Χατζημιχαήλ ο οποίος επεσήμανε πως φέτος τα φαινόμενο παρεμπορίου παρουσίασαν έξαρση, « με μία σειρά από παράνομες υπαίθριες δραστηριότητες να στερούν σημαντικά έσοδα τόσο από την τοπική οικονομία, όσο και από το ελληνικό κράτος».
 
Αν θυμηθεί κανείς τις προβλέψεις που προηγήθηκαν φαίνεται πως στην πλειοψηφία αυτών οι Ξανθιώτες έπεσαν μέσα. Τα θετικά αποτελέσματα ωστόσο της διοργάνωσης πέραν των πανηγυρισμών που καλώς έχουν τις πρώτες αυτές μέρες θα πρέπει να συνοδεύονται και από  σκέψεις για ακόμα καλύτερες και εξελιγμένες στο πέρασμα του χρόνου διοργανώσεις στο μέλλον. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.