7η η ελληνικη εθνικη ομαδα αρτοποιων στον Παγκοσμιο Διαγωνισμο του Παρισιου

Η ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της ελληνικής αρτοποιίας

Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες ειδήσεις, υπό την έννοια ότι οι διακρίσεις μιας εθνικής ομάδας συνήθως συνεπάγονται με τις επιτυχίες της χώρας μας σε αγωνίσματα.

Ωστόσο παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εκπομπής «Περίμετρος» στην ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Κώστα Γαζούλη, που αφορά στην 7η θέση που κατέκτησε η εθνική μας ομάδα αρτοποιών στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό αρτοσκευασμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό με προπονητή τον Παναγιώτη Καλιώτη (τεχνικό σύμβουλο της Lesaffre) και τους παίκτες Σείριο Καίσαρη (κατηγορία ψωμί), Γιάννη Δρόσο (κατηγορία viennoiserie) και Νίκο Κορφιάτη (κατηγορία καλλιτεχνικού) αναδεικνύοντας τα ελληνικά είδη ψωμιού αλλά και τα ξεχωριστά μεσογειακά συστατικά τους, κατάφεραν να διακριθούν κερδίζοντας την 7η θέση.

Μια διάκριση άξια της ελληνικής κουζίνας που αποτελεί έναν ακόμα λόγο προβολής ή όπως έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική του ανάρτηση αποτελεί «τεράστια επιτυχία με σημαντική Διεθνή προβολή της Ελληνικής Κουζίνας».

Η ομάδα όπως μάθαμε δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της έκθεσης ΑΡΤΟΖΥΜΑ και στόχος της είναι να αναδειχθούν και ξεχωριστά χαρακτηριστικά της ελληνικής αρτοποιίας αλλά και να την αναβαθμίσουν.

Για την ιστορία την 1η θέση του διαγωνισμού κέρδισε η Γαλλία, ένεκα και της γαλλικής μπαγκέτας, ενώ ακολούθησαν οι Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, και Μαρόκο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.