600.000.000 + 2 Κομοτηναιικα αδεσποτα παγκοσμιως

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.
 
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων η χθεσινή…  παγκόσμια ημέρα δηλαδή περισσότερων από 600 εκατ. ψυχών που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες σε ετούτο των πλανήτη (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) και έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με τα χίλια μύρια όσα.
 
Η Κομοτηνή με τόσα αδέσποτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε την τιμητική της, γεγονός που φαίνεται ότι αρκετοί συμπολίτες μας φροντίζουν να ενισχύουν. Ένα απλό παράδειγμα των προσπαθειών αυτών, τα όσα διαδραματίστηκαν παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας στην γειτονιά μας.
 
Αναφέρομαι φυσικά στον συμπολίτη μας, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας, κινούμενος επί του δρόμου που περνά μπροστά από τις εγκαταστάσεις του «ΠτΘ», σταμάτησε το αγροτικό Ι.Χ. αυτοκίνητό του και με περισσή άνεση «απόθεσε» στην άκρη του δρόμου, δύο υπέροχα μικρά κουταβάκια. Αμέσως μετά έβαλε μπρος και απλά εξαφανίστηκε, προσθέτοντας άλλες 2 ψυχές στις ήδη καταγεγραμμένες των 600 εκατομμυρίων.
 
Οι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν να καταγράψουν τα στοιχεία του οχήματος, ωστόσο πρόλαβαν να καταγράψουν έναν άλλον οδηγό ο οποίος βλέποντάς τα σταμάτησε για να τα περιμαζέψει, δίχως όμως επιτυχία καθώς από τον φόβο τους φρόντισαν να κρυφτούν σε θάμνους των γύρω χωραφιών.
 
Το φαινόμενο φυσικά εντύπωση δεν μας προκάλεσε, καθότι ούτε η πρώτη φορά είναι που το βλέπουμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, ούτε και η τελευταία. Εντύπωση ωστόσο μας προκάλεσε η περίπτωση του δεύτερου οδηγού, ο οποίος σταμάτησε για να μαζέψει τα δύο κουτάβια, η περίπτωση του οποίου ελπίζουμε να βρει άξιους μιμητές.
 
Σχόλια περαιτέρω δεν χωρούν, σε ένα χιλιοκαταγεγραμμένο ζήτημα, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο «παράδειγμα» του συμπολίτη που έβαλε το δικό του λιθαράκι στο κυρίαρχο για την τοπική κοινωνία, ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων, αποδεικνύοντας μία εκ των πολλαπλών ριζών του όλου του προβλήματος… τον άνθρωπο!
 
Να σας χαιρόμαστε monsieur! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.