6 εταιρειες στο μητρωο ιδιοκτητων οχηματων και μηχανηματων του Δημου Κομοτηνης

Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας

Το μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων για εργασίες που αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας έως τις 31/12/2019, το οποίο περιλαμβάνει 6 επιχειρήσεις με μηχανήματα κατάλληλα για την αντιμετώπισή τους, ενέκρινε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το μητρώο αυτό συμπληρώνεται σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, και οι επιχειρήσεις αυτές ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος από πλευράς του Δήμου, καταθέτοντας πίνακα με μπουλντόζες, φορτωτές και άλλα οχήματα.
 
Οι συμμετέχοντες (εταιρείες – φυσικά πρόσωπα) οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης (στις περιοχές ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής που δήλωσαν ενδιαφέρον), (εντός 1 ώρας) από την στιγμή ειδοποίησης τους, είτε εγγράφως είτε τηλεφωνικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και για όλο το χρονικό διάστημα έως 31.12.2019, τους ζητηθεί από τον Επιχειρησιακά Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (Δήμαρχο, Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας) ή τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας διαμέσου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ή από κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο ή υπηρεσία. Τα ανωτέρω οχήματα και μηχανήματα έργου θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με την έκταση της φυσικής καταστροφής και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Ο αριθμός και το είδος των μηχανημάτων, όσο και του προσωπικού θα αυξομειώνεται ανάλογα με την περίπτωση και θα αποτελεί υποχρέωση των εταιρειών ή φυσικών προσώπων να παρέχουν τα ανάλογα (βάση των δηλώσεων τους), διότι ο αριθμός των μηχανημάτων που χρειάζεται σε κάθε καταστροφή, ποικίλει, ανάλογα με το μέγεθος και τη διάρκειά της.
 
Τα οχήματα και μηχανήματα έργου θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετούς κ.α.).Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.