5+1 μειναν στο Ποταμι!

Με την χθεσινή αποχώρηση του βουλευτή Λάρισας, Κώστα Μπαργιώτα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού αριθμεί πλέον 6 μέλη, μαζί με τον επικεφαλής, Σταύρο Θεοδωράκη.  
 
Στην επιστολή του προς τον Θεοδωράκη, ο Μπαργιώτας επικαλείται λίγο-πολύ τους λόγους που επικαλέστηκαν όλοι οι προηγούμενοι βουλευτές που έφυγαν μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν κατά σειρά οι, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου και Ιλχάν Αχμέτ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Ιάσων Φωτήλας διαγράφηκε γιατί μίλησε υπέρ της σύμπλευσης με τη Ν.Δ..
 
Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα του Ποταμιού ήταν ότι ουδέποτε μπόρεσε να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω του, ενώ όταν μπορούσε η ηγεσία του να πάρει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, παρέμεινε αυτάρεσκα κλεισμένη στον εαυτό της.
 
Πάντως, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι με λιγότερους από 5 βουλευτές η Κ.Ο. δεν αναγνωρίζεται, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αβέβαιο το μέλλον του Σπύρου Λυκούδη και των Μεταρρυθμιστών που εκπροσωπεί, αφού ο ίδιος ζητά συνολική ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς.
 
Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, με συνέντευξή του στην “RealNews”, δηλώνει ότι «ούτε πεθαμένος δεν πάει σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» και βάζει ως βασικές τρεις προϋποθέσεις συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη  «τις λύσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα έρχεται από το μέλλον και όχι από το παρελθόν», «τη συμμετοχή στην πρώτη γραμμή πολιτών που εκπροσωπούν τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής» και τέλος, «την έγκριση της προσπάθειας από την κοινωνία με ανοιχτές διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των πολιτών και όχι μόνο όσων έχουν πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς και συστήματα εξουσίας».
 
Την ίδια στιγμή, το Ποτάμι παρακολουθεί από κοντά το εγχείρημα των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη με την επωνυμία «Ώρα Αποφάσεων» και θα επιθυμούσε αυτή η προσπάθεια να πετύχει προκειμένου να βρει εκεί χώρο μιας πιθανής συ-στέγασης, πλην όμως η δημοσκοπική άνοδος της ΔΗΣΥΜ κάνει την προσπάθεια των τριών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν κατά καιρούς κοντά στους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, να μοιάζει δύσκολη.
 
Σε κάθε περίπτωση, η αποψίλωση της Κ.Ο. του Ποταμιού, δεν έχει να κάνει με την εξαιρετικά απλουστευτική θεωρία ορισμένων τοπικών παραγόντων στην Κομοτηνή, ότι «οι βουλευτές προσπαθούν να διασφαλίσουν τον μισθό τους», αλλά με το γεγονός ότι το ίδιο το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει την δική του αυτόνομη πολιτική παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου… Δ.Δ.         

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.