50 βιβλια για την Παιδικη και Εφηβικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης

Από την Library4all

Με 50 βιβλία εμπλουτίστηκε η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, προσφορά της Library4all, ως ένδειξη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την λειτουργία της ως φάρο πολιτισμού στην περιοχή.

Η Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Βασικός ρόλος της Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους με δωρεές βιβλίων.

Για αυτό και η Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής απεύθυνε αίτημα προς αυτούς, και η απάντηση ήρθε με ένα κουτί με 50 σύγχρονους τίτλους, εμπλουτισμένους μάλιστα και με βιβλία στα αγγλικά.

«Βλέποντας τη συγκινητική προσπάθεια που κάνετε, δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας ετοιμάζοντας ένα κουτί με βιβλία για τα παιδιά σας!» έλεγε το μήνυμα της Library4all, αγγίζοντας τις καρδιές όλων.

«Η χαρά των παιδιών μας, όταν παραλάβαμε το κουτί μας, το ολόδικό μας κουτί με τους, ήταν απερίγραπτη. Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την κίνηση αυτή. Θέλουμε να τονίσουμε πως, η σημασία της προσφοράς αυτής, που πολλαπλασιάζουν τα λόγια των ανθρώπων από τους οποίους προέρχεται, που διέπεται από ποιότητα και στην υλική της διάσταση, στηρίζει το αίσθημα αξιοπρέπειάς μας, επικυρώνει τους κόπους μας και μας εμψυχώνει για κάθε περαιτέρω δημιουργικό σχεδιασμό.

Βαθύτατες ευχαριστίες, από τα παιδιά, απ’ όλους μας εδώ!» τονίζουν τα μέλη της βιβλιοθήκης στην ανάρτησή τους για την νέα αυτή προσφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.