38,5 βαθμοι στη Σουηδια, χαλαζι στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Τα θαύματα που επιφέρει στον πλανήτη η κλιματική αλλαγή έχουμε αρχίσει να τα βιώνουμε. Με αρκετή έκπληξη είναι αλήθεια, αφού για ν’ αποκτήσει κάποιος το σταρένιο χρώμα από τον ήλιο του καλοκαιριού μπορεί πλέον να επισκέπτεται  χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως τη Σουηδία που διάγει ημέρες καύσωνα, όσο και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο!!!
 
Όσο οξύμωρο φαίνεται να έχουμε καλοκαίρι, να είμαστε στην Ελλάδα, και να μην υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα ή να κοιμηθούμε με ένα και μόνο σεντονάκι το βράδυ, γιατί συνεχώς βρέχει…
 
Κι έχουμε ακόμη μάλλον να δούμε πολλά, κι όχι μόνον εμείς αλλά και ό,τι μας περιβάλλει, όπως συνέβη χθες το πρωί με το χαλάζι που έπεσε στην Κομοτηνή, και το οποίο, μαζί με την καταρρακτώδη βροχή, παρατηρούσαν απορημένα σκυλιά, και γατιά που λίγες μόνον ώρες πριν έκαναν ηλιοθεραπεία στις στέγες!
 
Ενδιαφέρουσες ήταν όμως και οι αντιδράσεις των ανθρώπων, οι οποίοι στην κυριολεξία ήταν ανέτοιμοι για νέα βροχή, «φώλιασαν» έτσι όλοι τους προσωρινά σε σκεπαστά μπαλκόνια και πυλωτές, σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ μέχρι να περάσει η μπόρα, γιατί και ομπρέλα να κουβαλούσαν μαζί τους, αυτή με τέτοιας σφοδρότητας φαινόμενα αποδεικνυόταν εντελώς ακατάλληλη!!!
 
Έγκλειστοι λοιπόν, απορημένοι και υπομονετικοί, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε άλλο τι, ή η παντοδύναμη φύση μας θυμίζει την ύπαρξή της κάτι που φαίνεται ότι στο μεταξύ το είχαμε ξεχάσει!!! Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.