3 Γαλαζιες Σημαιες φετος στο νομο Ροδοπης

Μία απώλεια μετράει ο νομός μας - Δύο λιγότερες σημαίες στην Καβάλα, σταθεροί Ξάνθη και Έβρος

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2015.
 
Συνολικά 395 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2015, ενώ σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο αριθμός των διακριθέντων παραλιών αγγίζει της 23.
 
Συγκεκριμένα στο Νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα τον Δήμο Κομοτηνής, μετράμε μία απώλεια καθώς τη διάκριση έχουν και φέτος τρεις παραλίες του, έναντι τεσσάρων πέρυσι, και συγκεκριμένα της Αρωγής, του Φαναρίου/ Ιουλία και της Μέσης.
 
Απώλειες παρουσιάστηκαν όμως και στο νομό Καβάλας, όπου έχασε δύο γαλάζιες σημαίες, αριθμώντας φέτος 14 παραλίες που λαμβάνουν τη διάκριση, ενώ Ξάνθη και Έβρος παραμένουν ως είχαν πέρυσι.
 
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές με βάση κριτήρια που αφορούν σε καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση της ακτής, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης. 

Αναλυτικά για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι Γαλάζιες σημαίες 2015 έχουν ως εξής:

ΞΑΝΘΗ [4]
Δήμος Τοπείρου
Μάγγανα
Δήμος Αβδήρων
Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
Μυρωδάτο
Μάνδρα
 
ΕΒΡΟΣ [2]
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δημοτική Πλάζ Αλεξ/πολης
Κυανή Ακτή
 
ΡΟΔΟΠΗ [3]
Δήμος Κομοτηνής
Αρωγή
Φανάρι/Ιουλία
Μέση
 
ΚΑΒΑΛΑ [14]
Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά 2
Πευκάρι 2
Πρίνος/Δασύλιο 2
Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Δήμος Καβάλας
Μπάτης
Τόσκα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.