2η η Θρακη στην λιστα με τις μεγαλυτερες αναμονες ασθενων για επεμβασεις

Η Μακεδονία είναι η «πρωτεύσασα» περιοχή της χώρας, ως προς τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή για διάστημα ακόμα και μεγαλύτερο του ενός έτους, για να χειρουργηθούν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 15.000, διαμορφώνοντας μία δυσάρεστη εικόνα για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στο τέλος του περασμένου έτους, 102.634 ασθενείς περίμεναν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία, με την Μακεδονία να είναι πρωταθλήτρια με αριθμό που ξεπερνά τις 15.000 ασθενείς, γεγονός που επηρεάζει την συνολική εικόνα της 4ης ΥΠΕ στην οποία βεβαίως ανήκουν και οι δομές της Θράκης.

Οι οποίες βέβαια δεν πάνε πίσω καθώς τερματίζουν μόλις στην 2η θέση της λίστας με το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών σε αναμονή, με μόλις 24% (έναντι του 29% της Μακεδονίας) του συνόλου να βρίσκεται σε αναμονή για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών, που σε αριθμητικά δεδομένα αντιστοιχεί σε 6.293 ασθενείς.

Δεν θέλουμε να ανησυχείτε ωστόσο καθώς η θέση αυτή σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα υποσχεθέντα από πλευράς κυβέρνησης για την αποτελεσματικότητα του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων.

Άλλωστε μας «συστήθηκε» ως το προκριθέν εκείνο μέτρο για την αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος υγείας, που βέβαια εκ της ιδρύσεώς του θεωρητικά πάντα αναμενόταν να είναι ΔΩΡΕΑΝ, εξ ου και ο δημόσιος χαρακτήρας του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.