21 χρονια απο την επισημη πρωτη του Τμηματος Δοκιμων Αστυφυλακων Κομοτηνης

Η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και τότε εκπαιδεύτρια θυμάται και υπενθυμίζει

Την «επέτειο» της συμπλήρωσης 21 χρόνων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, μας υπενθύμισε χθες, Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου η κ. Σταυρούλα Τζατζανά, τέως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, και τότε εκπαιδεύτρια των εν δυνάμει αστυφυλάκων.
 
Η κ. Τζατζανά μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τις πολυτιμότερες αναμνήσεις της από την «θητεία» της στο Τμήμα, μην ξεχνώντας το διάστημα των δύο ετών κατά τα οποία το Τμήμα «μετατράπηκε» σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, αλλά και την οφειλόμενη «υπενθύμιση» προς την κεντρική διοίκηση για την ολοκλήρωση των έργων σε αυτό ως «αναγκαιότητα και αυτονόητη υποχρέωση της επίσης πολιτείας προς την αστυνομική εκπαίδευση».
 
Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Τζατζανά έχει ως εξής:
 
Σαν σήμερα και πριν 21 χρόνια, άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής για να υποδεχθεί στην «αγκαλιά» του, τους πρώτους Δόκιμους Αστυφύλακες που ήρθαν στην πόλη μας τον Οκτώβριο τους 1997!
 
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους της εκπαιδευτικής σειράς 1997-1999, χρόνια τους πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία στην προσωπική και υπηρεσιακή τους ζωή, αλλά και δύναμη να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους, με την ίδια πίστη και αφοσίωση που επέδειξαν ως τώρα.
 
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που υπήρξα τότε μία από τις εκπαιδεύτριές τους.
 
Το ΤΔΑ Κομοτηνής είναι αναμφισβήτητα το στολίδι της αστυνομικής εκπαίδευσης, όμως δυστυχώς ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση του έργου.
 
Αντ’ αυτού βέβαια δεν ξεχνάμε τον «βιασμό» του τον Αύγουστο του 2012 και το εγχείρημα της τότε Ηγεσίας μας να το μετατρέψει σε φυλακή παράνομων μεταναστών.
 
Με μεγάλους αγώνες της Ένωσής μας και της Ομοσπονδίας μας, καταφέραμε τον Οκτώβριο του 2014 να αναγκάσουμε σε κλείσιμο αυτής της ιδιότυπης φυλακής κι έτσι επαναφέραμε την αμιγή λειτουργία του ως Σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
Η ολοκλήρωση των έργων όμως αποτελεί αναγκαιότητα και αυτονόητη υποχρέωση της επίσημης Πολιτείας, τόσο προς την αστυνομική εκπαίδευση, όσο και προς τους πολίτες της Χώρας μας.
 
Αναμένουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.