20 μετεωρολογικοι σταθμοι για την εγκαιρη προειδοποιηση στη Ροδοπη

Απαρατήρητα

Ένα πλέγμα 20 μετεωρολογικών σταθμών, τα δεδομένα των οποίων θα είναι διαθέσιμα σε όλους σε μια κοινή πλατφόρμα, θέλει να δημιουργήσει η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, για την παροχή στοιχείων και έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και για αυτό το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης είχε συνάντηση στο γραφείο του με μέλη της Ομάδας Καιρικά νέα Θράκης, αλλά και την Καθηγήτρια του ΔΠΘ κ. Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, που έχει προχωρήσει μέσω προγράμματος και την βοήθεια της Ομάδας στην τοποθέτηση μετεωρολογικών σταθμών στα ορεινά της Ροδόπης.

Αφορμή για την συνάντηση ήταν η κακοκαιρία «Μπάλλος» που θα επηρεάσει τα προσεχή εικοσιτετράωρα και την περιοχή μας, και για αυτό έχει τεθεί σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής η Πολιτική Προστασία και αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η Αντιπεριφέρεια εφιστά την προσοχή των πολιτών και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την εκδήλωση δυσμενών καιρικών φαινόμενων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.