13.320.000 ευρω ο προυπολογισμος του προγραμματος ανακυκλωσης συσκευης στην ΠΑΜ-Θ

Τέταρτος μεγαλύτερος στο σύνολο των περιφερειών της Ελλάδας

13.320.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για τα νοικοκυριά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την περιφερειακή κατανομή της δημοσίας δαπάνης που αγγίζει συνολικά τα 148.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βρίσκεται τέταρτη από τις συνολικά 13 Περιφέρειες με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μετά τις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ενώ ίδιοι πόροι αναμένεται να «πέσουν» και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως όπως γίνεται σαφές και από τον οδηγό του προγράμματος  σε περίπτωση που οι αιτήσεις χρηματοδότησης μιας Περιφέρειας δεν επαρκούν για να απορροφήσουν πλήρως την αρχικώς διατεθειμένη δημόσια δαπάνη στην Περιφέρεια αυτή, το πλεονάζον ποσό δύναται να αξιοποιηθεί για να καλύψει τυχόν επιλαχούσες αιτήσεις από άλλες περιφέρειες. Κοινώς αν οι αιτήσεις που αναμένεται να κατατεθούν στην ΠΑΜ-Θ δεν καλύψουν τους διαθέσιμους πόρους, αυτοί θα διατεθούν σε άλλες Περιφέρειες που ενδεχομένως οι αιτήσεις θα είναι πολλαπλάσιες των διαθέσιμων πόρων.

Δεν είναι ότι διατηρούμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι πολίτες της ΠΑΜ-Θ θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την δυνατότητα αυτή που δίνεται για την αντικατάσταση συσκευών, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως επειδή οι ανάγκες είναι πολλές, και δη στην φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης, ας μην επιτρέψουμε χρήματα που «πέφτουν» στην περιοχή μας να μείνουν αναξιοποίητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.