12 γατοσπιτα απο τον Αντωνη Λιαπη

Απαρατήρητα

12 κατοικίες, που θα φιλοξενήσουν εγκαταλελειμμένα γατάκια κατασκεύασε ο Αντώνης Λιάπης, συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για τα αδέσποτα της περιοχής μας. Μάλιστα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ήδη κάποιοι ανυπόμονοι ένοικοι ξεκίνησαν να μπαίνουν σε αυτές.

Η ανάρτηση του κ. Λιάπη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

«Ενόψει του επερχόμενου φθινοπώρου/χειμώνα, ολοκλήρωσα την αυτοσχέδια, αλλά επίπονη κατασκευή 12 σπιτιών, τα οποία θα φιλοξενήσουν εγκαταλελειμμένα γατάκια.

Τα τριώροφα σπιτάκια διαθέτουν αδιάβροχη επένδυση από ασφαλτόπανο, ενώ το όλο “συγκρότημα” τοποθετήθηκε μέσα σε παραλληλόγραμμο προστατευτικό πλαίσιο από παλέτες, οι οποίες έχουν σκεπαστεί με λαμαρίνα. Το κάτω τμήμα των παλετών βάφτηκε με λάδι (για λόγους οικονομίας από καμένα λάδια αυτοκινήτου),για να αντισταθούν στην υγρασία και να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους.

Το κάθε σπιτάκι είναι ατομικό, αλλά μπορεί να χωρέσει -έστω κι λίγο στενάχωρα -και δύο γάτες, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.

 Εσωτερικά, είναι επενδεδυμένο με μαλακή και αδιάβροχη -από κάτω- μοκέτα. Μπροστά από τα τριώροφα, υπάρχει αρκετός προστατευμένος χώρος από τη βροχή, ώστε να τρώνε χωρίς πρόβλημα. Η όλη κατασκευή τοποθετήθηκε πάνω σε βάση τσιμέντου με την κατάλληλη κλίση, ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής, αλλά και αρκετά εκατοστά ελεύθερου χώρου πρόσβασης, ώστε πριν μπουν μέσα, οι πατούσες τους να  “στραγγίζουν¨ και να μεταφέρουν τη λιγότερη δυνατή υγρασία και λάσπη στο εσωτερικό.

Η όλη κατασκευή είναι προφυλαγμένη περιμετρικά με παλέτες για να υπάρχει προστασία και ασφάλεια από περίεργους ή κακών προθέσεων σκύλους.

Όπως φαίνεται και σε μία φωτογραφία, μια ανυπόμονη ένοικος έχει στρογγυλοκαθίσει. Οι ένοικοι μέχρι στιγμής είναι 9, και παραμένουν αδιάθετες 3 κατοικίες.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εγκατάσταση»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.