1.500.000 αναμενεται να χασει η Ξανθη απο την ακυρωση του καρναβαλιου

Απαρατήρητα

Το υπέρογκο ποσό των ενάμιση εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να χάσει η Ξάνθη από την υπουργική απόφαση να ακυρωθούν οι προσεχείς καρναβαλικές εκδηλώσεις. «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε στο ethnos.gr o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, συμπληρώνοντας πως: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

«Είμαστε ανάστατοι. Θέλουμε ο υπουργός να αλλάξει την απόφασή του, να πραγματοποιηθεί  το καρναβάλι και να παρελάσουμε» δήλωσε στο ethnos.gr  ο παρουσιαστής του φετινού καρναβαλιού της Ξάνθης Γιώργος Κουτσουρλής.  «Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά για όλη την Ξάνθη. Αλλά αφού ήρθε στο σπίτι μας ο ιός πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάτε ότι ακυρώθηκε και το καρναβάλι της Βενετίας» δήλωσε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Αντωνιάδης.

Μόνο δε στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται πράγματι για ένα οικονομικό πλήγμα, ενδεχομένως καθοριστικό για την τοπική κοινωνία της γείτονος πόλης, το καρναβάλι της οποίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, με επισκέπτες να συρρέουν από το σύνολο σύσσωμης της επικράτειας.

Εικάζουμε πως η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι μόνο η αρχή. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.