«Ανοιξιατικη» Κυριακη για τα καφε και τις εορταστικες δρασεις

Απαρατήρητα

Κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικη ήταν η Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, καθώς ο καιρός προσομοίαζε μάλλον σε «Αλκυονίδες μέρες». Μετά την επέλαση του Ετεοκλή, που δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της ΠΑΜΘ, αλλά περιορίστηκε σε λιγοστές βροχές, η Κυριακή όχι απλά ήταν ηλιόλουστη αλλά και με υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.
 
Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Κομοτηναίοι και οι Κομοτηναίες που γέμισαν τα καφέ της πόλης αλλά και σημεία όπως η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, που στην κυριολεξία έσφυζαν από ζωή.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια κινητικότητα δεν παρατηρήθηκε και στην αγορά της πόλης, κομμάτι της οποίας, κυρίως αλυσίδες καταστημάτων, παρέμεινε ανοιχτή και την Κυριακή στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.
 
Άλλωστε ο εμπορικός κόσμος έχει ταχθεί, και δια των συλλογικών του οργάνων, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους να αφήνουν την απόφαση στους ίδιους τους καταστηματάρχες.
 
Κίνηση ωστόσο παρατηρήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας το Μαγεμένο Δάσος, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής που αποτέλεσε τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας, έως και τις πρώτες βραδινές ώρες μάλιστα.
 
Ωραίες εικόνες, μίας πόλης ζωντανής, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες βεβαίως, στην προκειμένη περίπτωση για τον τομέα της ζυθεστίασης, που ελπίζουμε να επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες. Ν.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.