Η ELSA Komotini πρεσβευτης της Κομοτηνη και των φοιτητων του ΔΠΘ

Ανέδειξε την πόλη και την καθημερινότητα των φοιτητών της στο πλαίσιο της 46ης Εθνικής Συνέλευσης της ELSA Greece που έλαβε χώρα το τριήμερο 29 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 29 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου η 46η Εθνική Γενική Συνέλευση της ELSA Greece, η οποία φιλοξενήθηκε από την ELSA Komotini στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
 Πλήθος φοιτητών Νομικής κατέφθασε στην Κομοτηνή από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με σκοπό, όχι μόνο να βρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και να γνωρίσουν την πόλη μας, να την εξερευνήσουν, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να διασκεδάσουν.
 
Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο του ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (European Law Students’ Association) και λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο φιλοξενούμενη κάθε φορά από το εκάστοτε τοπικό σωματείο. Η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ELSA Komotini, καθώς αποτέλεσε μια ιδιαίτερη ευκαιρία να δείξει πόσο ζωντανό είναι το δίκτυο στην βορειότερη Νομική της Ελλάδας και την πόλη της Κομοτηνής.
 
 Συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν την ELSA Greece και τους νέους νομικούς διεθνώς, τέθηκαν οι βάσεις για το μέλλον και προωθήθηκαν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες, που βοήθησαν τις εργασίες της συνέλευσης να διεκπεραιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι το περιβαλλοντικό αντίκτυπο συνέλευσης ήταν το ελάχιστο δυνατό, χάρις την eco-friendly πολιτική που ακολουθήθηκε από την διοργάνωση, την ευαισθητοποίηση της ELSA και των μελών της πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και την σημαντική υποστήριξη της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε.) και της εταιρείας “Proud Do Do Straws”.

Ηλεκτρονική και όχι μόνο «περιήγηση» στην Κομοτηνή

Κεντρικός στόχος ακόμα της «οικοδέσποινας» ELSA Komotini ήταν η ανάδειξη της ίδιας της πόλης και της καθημερινότητας τόσο των φοιτητών του Δημοκριτείου, όσο και των νέων. Οι επισκέπτες έλαβαν ειδικό ηλεκτρονικό εγχειρίδιο που μιλούσε γι’ αυτή, για την ιστορία της, για την αγορά της, τα ιδιαίτερα εδέσματα και αυτά που θα έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουν πριν την αναχώρηση τους. Σε αυτό το πλαίσιο φρόντισε, ώστε η Γενική Συνέλευση να πλαισιωθεί από ένα έντονο πρόγραμμα ψυχαγωγίας και ομαδικές εξόδους, καθώς και να προγραμματίσει τα γεύματα και το δείπνο των συμμετεχόντων σε ξεχωριστά μαγαζιά της πόλης μας.
 
Η ELSA Komotini χαρακτηρίστηκε για άλλη μια φορά ως ένα από τα πιο φιλόξενα σωματεία του δικτύου της ELSA και σε αυτό ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η δράση της στην ξεχωριστή πόλη μας, την Κομοτηνή, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι επισκέπτες, οι οικοδεσπότες τους έκαναν να εκτιμήσουν την ομορφιά της Κομοτηνής, να ενισχύσουν σημαντικά την εικόνα για την τοπική αγορά και κοινωνία και εν τέλει να αποχωρήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την δυναμική υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων της πόλης, μιας και η ELSA είναι ένας μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός οργανισμός. Δίπλα σε όλη την προετοιμασία του τριημέρου και κατά την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης βρέθηκαν  και συνεπώς τα μέλη της ELSAη πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών e-food, τα Coffee Island, η Red-Bull, τα ζαχαροπλαστεία Ντίνος, το παντοπωλείο «Στο Ρολόι», το Theatro Cafe-Bar και τα εστιατόρια «Κουτί» και «Λαδόκολλα». Τέλος, θα θέλαμε να γίνει ξεχωριστή μνεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που βρίσκεται κοντά στους νέους και αγκαλιάζει πρωτοβουλίες που προωθούν την Κομοτηνή και την Περιφέρεια, στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο που χρόνια τώρα υποστηρίζει την ELSA και τις δράσεις της, καθώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.