Πρωτο βημα στην προσφορα για την Ξυλαγανη

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία, που φιλοδοξούν να γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής

Ένα θετικό πρώτο βήμα έγινε για να γίνει θεσμός η προσφορά αίματος στην Ξυλαγανή, με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής να οργανώσει εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Ξυλαγανής την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, κατά την οποία προσήλθαν Ξυλαγανιώτες για να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους.
 
Ο Σύλλογος πραγματοποίησε την εθελοντική αιμοδοσία με τη συνδρομή του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής, που πραγματοποίησε ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, η οποία συγκέντρωσε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που τους χαροποιεί ιδιαίτερα, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Λαμπρινή Παπαδοπούλου.


 
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία ώστε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να έχει και συνέχεια, με την κ. Παπαδοπούλου να τονίζει πως επιθυμία τους είναι η αιμοδοσία αυτή να γίνεται κάθε εξάμηνο.
 
Να σημειωθεί πως το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και εθελοντές από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, βοηθώντας το σύλλογο στη δράση του.


 
Παρών στην αιμοδοσία, δίνοντας αίμα στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής έδωσε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Με την ευκαιρία αυτής της έμπρακτης συλλογικής πράξης ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού με πεδίο εφαρμογής την Ξυλαγανή, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει σύντομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.