Την Φωτεινη Κουτλογεωργιου και την Ελενη Αντωνιαδου τιμησε ο Ερυθρος Σταυρος Κομοτηνης

Προσέφερε είδη σε υπηρεσίες της πόλης στη μνήμη τους

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των δύο εθελοντριών

 
Τη μνήμη δύο φωτεινών παραδειγμάτων εθελοντισμού, που για χρόνια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το συνάνθρωπό τους, της Φωτεινής Κουτλογεωργίου και της Ελένης Αντωνιάδου, τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
 
Η κοινότητα του Ερυθρού Σταυρού αλλά και η πόλη της Κομοτηνής έχασαν τις δύο σημαντικές αυτές γυναίκες την προηγούμενη χρονιά, και η εκδήλωση αυτή αποτελούσε τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτές, και ακολουθώντας το παράδειγμά τους, επικεντρώθηκε στην προσφορά.
 
Έτσι προσέφεραν μια σειρά από είδη στο ΕΚΑΒ Θράκης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και την Τροχαία, εις μνήμη των δύο εθελοντριών το παράδειγμα των οποίων θα παραμείνει οδηγός τους, όσα χρόνια και αν περάσουν.
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός.

 

Είδη για τους επαγγελματίες διασώστες

 
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Τμήματος κ. Κλάρα Τζελέπη, που τόνισε πως η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι συνυφασμένη με την παρουσία και την πολυποίκιλη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του, στοχεύει στην ουσιαστική προσφορά.
 
Σε μια εποχή δοκιμασίας, όχι μόνο για την οικονομία αλλά κυρίως για την ίδια την κοινωνία, οραματίζονται η αγκαλιά του Ερυθρού Σταυρού να φτάσει σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Άλλωστε η ιστορία του κινήματος είναι γεμάτη από ιστορίες ανιδιοτελούς προσφοράς ξεχωριστών ανθρώπων, που κάνουν πράξη εθελοντικά τα ιδεώδη του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου καθημερινά να βοηθήσουν, στηρίξουν και επουλώσουν τις πληγές των συνανθρώπων μας.
 
Για αυτό και το ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής αγκάλιασαν το όραμα της κοινωνικής πρωτοβουλίας των εθελοντών τους, που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των δύο εκλιπουσών εθελοντριών, η παρουσία των οποίων το τίμησε, αποτελώντας έμπνευση και φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και προσφοράς άνευ όρων και ορίων για όλους τους νεότερους.
 

Για αυτό και συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά ενός διασωστικού γιλέκου, μιας μάσκας απεγκλωβισμού, νοσοκομειακού ιματισμού, καθώς και τα αναλώσιμα για ένα διασωστικό φαρμακείο, το οποίο προσέφερε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.
 
Τα είδη αυτά, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία στα χέρια των επαγγελματιών διασωστών, παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ Θράκης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και στην Τροχαία, αποδεικνύοντας, σύμφωνα με την κ. Τζελέπη, το σύγχρονο και αλληλέγγυο κοινωνικό προφίλ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Ευχήθηκε δε ολόψυχα η ευγενική αυτή προσφορά των εθελοντών τους, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, καθώς το εθελοντικό έργο θα πρέπει να βρίσκει στο διάβα του θερμούς υποστηρικτές για να ευδοκιμήσει.

 

Ελάχιστος φόρος τιμής

 
Από την πλευρά του ο κ. Αυγερινός τόνισε πως η εκδήλωση αυτή είναι η ελάχιστη απότιση φόρου τιμής, σεβασμού και μνήμης, σε δύο υπέροχες Ερυθροσταυρίτισσες, δύο υπέροχες εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, με πραγματικό ήθος και ύφος, προσωποποίηση ανθρωπισμού και εθελοντισμού, οι οποίες με την όλη διαγωγή όλης της ζωής τους, λάμπρυναν την πορεία του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Κομοτηνής και όχι μόνο.
 
«Σήμερα εμείς απαγορεύεται να είμαστε απλοί μεταπράτες του θαυμασμού των άλλων για την ένδοξη πορεία των δύο εθελοντριών, απαγορεύεται να απολακτιστούμε από την ένδοξη αυτή διαγωγή και πορεία τους, γιατί αυτό θα συνιστούσε για αυτούς και απερισκεψία, αλλά και μέγιστη ιεροσυλία» μιας και η γνώση αυτής της διαδρομής, σημείωσε, δεν συνιστά οπισθοδρόμηση, αλλά δίδαγμα ζωής.
 
Θέλουν λοιπόν τα νέα παιδιά, στους νέους εθελοντές και εθελόντριες, να διδάξουν αυτό το πνεύμα του Ερυθρού Σταυρού, και να πάρουν παράδειγμα από τη διαγωγή των δύο εθελοντριών, ώστε να μην ξεχάσουν ποτέ αυτή την ιστορία και παράδοση τιμώντας την εφ’ όρου ζωής.
 
Όλο όμως το Τμήμα Κομοτηνής έχει αναγνωρισμένη προσφορά στην τοπική κοινωνία, για το οποίο και ο ίδιος ο κ. Αυγερινός είναι ιδιαίτερα υπερήφανος, και θα είναι δίπλα του για να το στηρίξει και να το ενισχύσει περαιτέρω.
 
«Θέλω πραγματικά, το δέος που κάποτε αισθανόταν όλη η ελληνική κοινωνία προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να αναζωπυρωθεί μέσα από καίριες κοινωνικές παρεμβάσεις στις οποίες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν πάντα πρωτοπόρος» τόνισε, ελπίζοντας στην ανάπτυξη μιας αγαθοποιού δυναμικής που θα στηρίζεται σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωφελών δραστηριοτήτων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Το τοπικό τμήμα, συστρατευμένο, ενωμένο, ιδιαίτερα αποτελεσματικό, θα συνεισφέρει τα μέγιστα προκειμένου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να αποκτήσει ξανά την μέγιστη αξιοπιστία που είχε στην Ελληνική κοινωνία, τόνισε κλείνοντας ο κ. Αυγερινός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.