Λιγο πριν λιγο μετα βεβηλωση

Τελικά το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα δεν λέει να ησυχάσει για να θυμίζει ησύχως-τιμώντας τη μνήμη τους- τους 1484 απωλεσθέντες εν μια νυκτί καβαλιώτες εβραίους…
 
Το χρονικό της βεβήλωσής του αλλά και της άμεσης αποκατάστασής του το αντλούμε από την ομόλογη σελίδα για τα αποκαλυπτήριά του που έχει ανοίξει στο fb και διαχειρίζεται μέχρι τώρα ο φίλος ιστορικός Βασίλης Ριτζαλέος.
«Η βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Καβάλα έγινε μετά την αποχώρηση του περιπολικού που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο μνημείο τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Η πράξη αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από κάποιους στην Καβάλα. Είχε προαναγγελθεί από όλους εκείνους που έκαναν σπέκουλα πάνω στο Μνημείο των αθώων θυμάτων της Κατοχής τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι Αντισημίτες σπεκουλαδόροι της Καβάλας έριξαν μπλε μπογιά στο Μνημείο για να στείλουν το μήνυμά τους. Είναι μια πράξη Αντισημιτισμού και πολιτικού τραμπουκισμού.
 
Το χρώμα βγήκε και μάλιστα η Δημοτική Αρχή λειτούργησε με ταχύτητα κατά την Κυριακάτικη Αργία και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζομένους της καθαριότητας, στα μέσα ενημέρωσης και σε εκείνους τους πολίτες που έσπευσαν να ενημερώσουν τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας.
 
Η επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού όχι μόνο προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τους απογόνους των θυμάτων του Ολοκαυτώματος αλλά και στέλνει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς την καβαλιώτικη κοινωνία το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.»
 
Να μην περάσει απαρατήρητο… Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.