Πιο κοντα στην κοινωνια της Κομοτηνης ηρθαν τα παιδια του Συλλογου Αγιοι Θεοδωροι και του ΕΕΕΕΚ

Με τα ψυχοκινητικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής

Με μεγάλο ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκαν τα ψυχοκινητικά παιχνίδια που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τη νοητική αναπηρία, την Παρασκευή 10 Μαΐου.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων και του προγράμματος Στηρίζω του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), σημείωσε η κ. Εύη Διχάνη, κοινωνική λειτουργός στο Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι».
 
Έτσι έχουν σχεδιάσει κάποιες δράσεις που αφορούν την κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, και στη συγκεκριμένη είχαν την χαρά να συνεργάζονται με το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, σε ψυχοκινητικά παιχνίδια ώστε να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά, να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα, να αλληλεπιδράσουν με τους πολίτες της Κομοτηνής.
 

Αυτή η δράση έγινε στην Κεντρική πλατεία μιας και επιθυμούν, σημείωσε η κ. Διχάνη,  τη συμμετοχή των πολιτών της Κομοτηνής, να τους γνωρίσουν, να τους ενημερώσουν για την νοητική υστέρηση, το σύνδρομο Down και τον αυτισμό, και να διασκεδάσουν μαζί τους.
 
 Οι ίδιοι διοργανώνουν συνέχεια δράσεις στις οποίες επιθυμούν οι ωφελούμενοι να αλληλοεπιδρούν με τους πολίτες της Κομοτηνής, στις οποίες η ανταπόκριση των πολιτών είναι πάντα σημαντική.
 
Τα παιχνίδια της Παρασκευής τα σχεδίασε το εξειδικευμένο προσωπικό τους, και συνδύαζαν την κίνηση, τα χρώματα, τα σχήματα και τη μουσική, που πέρα από το ότι ήταν διασκεδαστικά βοηθούν και στη γνώση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.