Επιτυχες το τουρνουα σκακιου «Ελευθερια 2019»

31 μαθητές δημοτικού και 10 ενήλικες επεδίωξαν το πολυπόθητο «ματ»

31 μαθητές δημοτικού και 10 ενήλικες, γέμισαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τον χώρο του Εμπορικού Κέντρου “Kosmopolis” προκειμένου να λάβουν μέρους στο τουρνουά σκακιού που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης.

Ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια διοργάνωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων. Στους αγώνες βραβεύτηκαν οι καλύτεροι μαθητές για την ηλικία των 8, 10 και 12 ετών ενώ για πρώτη χρονιά που μετά από περισσότερα από  είκοσι χρόνια η ομάδα Σκακιού της πόλης μας κατετάγη πρωταθλήτρια  στο τοπικό πρωτάθλημα σκακιού και θα διεκδικήσει την άνοδο της στο κορυφαίο περιφερειακό πρωτάθλημα Π.Ο.Α.

Ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης επεφύλαξε στην αρχή των δηλώσεων του ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής κ. Νίκος Φωτεινιάς. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε το Εμπορικό Κέντρο “Kosmopolis” «για την παραχώρηση του χώρου και την άμεση βοήθεια που μας παρείχε», τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ «για τα τραπέζια, τις καρέκλες και τα αναμνηστικά διπλώματα που χορήγησαν στους συμμετέχοντες» και την Σχολή «Δια Βίου Μάθηση Μπατσολάκης» «για την χορηγία έντεκα σκακιστικών ρολογιών που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση των αγώνων».

Παράλληλα ο κ. Φωτεινιάς εξέφρασε την ελπίδα «με όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλουμε ως Όμιλος να μπορέσουμε να κερδίσουμε έναν μόνιμο χώρο στέγασης όπου τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται και να γίνονται καλύτεροι αθλητές αλλά και άνθρωποι για την κοινωνία» για να συμπληρώσει με νόημα πως «είναι αλήθεια ότι όλοι οι παλιοί θυμούνται τον Σκακιστικό Όμιλο της Κομοτηνής στην Βενιζέλου όπου μπορούσαμε να πηγαίνουμε ως παιδιά ελεύθερα κάθε ώρα και να παίζουμε σκάκι, Εκείνη την περίοδο το Σκάκι της Κομοτηνής πρωταγωνιστούσε στην Α΄Εθνική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.