«Δεν παει αλλο! Δεν εχουμε να πληρωσουμε»

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Κομοτηνής πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ροδόπης παρέδωσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Κομοτηνής πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ροδόπης, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί στο κτίριο της ΔΟΥ Κομοτηνής, όπου οι συγκεντρωμένοι άπλωσαν πανό και παρέδωσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Κομοτηνής. 

Περικλής Δογραματζής «Έχουμε από τη μία τη γείτονα χώρα που έχουμε ανταγωνισμό και από την άλλη έχουμε τα super market που έχουν καταδικάσει τον επαγγελματία»

Όπως σημείωσε ο κ. Περικλής Δογραματζής, αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας, που διατηρεί κρεοπωλείο σε δηλώσεις του «διαμαρτυρόμαστε για την όλη κατάσταση, την οικονομική, για τη δυσπραγία, για τα βάρη που δεν αντέχουμε άλλο. Μια ζωή κυνηγάνε τους μικρούς και οι μεγάλοι επιβιώνουν εις βάρος όλων μας. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια διαμαρτυρία για να βελτιώσουμε λίγο τη ζωή μας».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών ο κ. Δογραματζής σημείωσε πως τα μεγαλύτερα βάρη σήμερα για μια επιχείρηση είναι η εφορία, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν όλους τους επαγγελματίες είναι η μείωση του ΦΠΑ ώστε να γίνουν πιο προσιτά τα προϊόντα πρώτης ανάγκης στον κόσμο. «Να μην έχουμε αυξήσεις στο ΦΠΑ και τα είδη πρώτης ανάγκης να είναι προσιτά σε όλο τον κόσμο. Να μπορούν όλοι, ακόμη κι αυτοί που έχουν μεγάλη ανάγκη, να έρθουν σε έναν επαγγελματία, ώστε να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός, γιατί τα πράγματα μας οδηγούν κάπου αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε «έχουμε από τη μία τη γείτονα χώρα που έχουμε ανταγωνισμό και από την άλλη έχουμε τα super market, τα μεγάλα τραστ, που έχουν καταδικάσει τον επαγγελματία. Αυτό το μονοπώλιο που λέγεται super market μας έχει καταργήσει από επαγγελματίες». 

Τι απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ροδόπης

Σύμφωνα με το υπόμνημα που παρέδωσε, η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ροδόπης απαιτεί:
 
• Την κατάργηση του νόμου που επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
• 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, της εκπαίδευσης, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
• Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν.
• Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης, 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεά υγεία – περίθαλψη για όλους.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματιών Ροδόπης βρέθηκαν και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κομοτηνής με τον Νίκο Φακιρίδη, και ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καλλίστης και Περιχώρων. Παράλληλλα οι κινητοποιήσεις της Επιτροπής δεν σταματούν εδώ, καθώς σήμερα θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ, στις 19.00 στην Κεντρική Πλατεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.