Συνεχιζονται οι κινητοποιησεις μαθητων του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, που αντιδρούν κατά των αλλαγών που προωθούνται μέσω νομοσχεδίου από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ξεκινώντας από το σχολείο τους και περνώντας από το Δημαρχείο κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, κρατώντας πανό με σύνθημα «Κύριε Γαβρόγλου να πας στην Ελβετία, σου στέλνουνε το μήνυμα τα μουσικά σχολεία».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ανακοίνωσε την στήριξή του και συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, στηρίζει την κατάληψη του Σχολείου, στις 22 Νοεμβρίου 2018, που αποφάσισε η Συνέλευση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, μετά από πρόταση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, αντιδρώντας στις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο λειτουργίας και τον σκοπό των Μουσικών Σχολείων.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, συγχαίρει τους μαθητές και το δεκαπενταμελές συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της κατάληψης, τον σεβασμό στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, την ωριμότητα, το ήθος και την κόσμια συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διάρκειά της. Εκφράζει δε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη των βουλευτών της Ροδόπης, όλων των φορέων της πόλης της Κομοτηνής και της τοπικής κοινωνίας για τον σκοπό της κινητοποίησης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, έλαβε γνώση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη διάταξη του σχεδίου νόμου (Άρθρο 40) θα επαναξιολογηθεί και θα αναδιατυπωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ κρίνει ότι αυτό το γεγονός αποτελεί μια εξέλιξη, η οποία δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της κατάληψης του Σχολείου ως μέτρου διαμαρτυρίας. Συγχρόνως, η σημερινή απόφαση του Υπουργείου δεν σηματοδοτεί την οριστική απόσυρση των προτάσεων του και συνεπώς δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού.
Αναμένοντας την τελική αναδιατύπωση της επίμαχης διάταξης του σχεδίου νόμου το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής παραμένει σε εγρήγορση, συνεχίζει τη συμπαράστασή του προς τους μαθητές του Σχολείου, στηρίζει τα αιτήματά τους και άλλες, εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Σχολείου ως χώρος καλλιέργειας της μουσικής παιδείας και ως κύτταρο πολιτισμού για την πόλη της Κομοτηνής».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
